Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
tvir képe
talán nem fed át teljesen.. nincs is olyan, hogy hivatás??
2010. október 07. csütörtök, 9:20 | tvir   Előzmény

Bár a keresőbe beírva, megtaláltam a topikod, nem éreztem úgy, hogy teljesen átfed a kettő.
Az a fele megvan, hogy bármilyen munkája is van az embernek, abban kiteljesedhet, tanulhat belőle, stb. viszont ettől még ott bökdös a kérdés belülről, hogy mitől függ, hogy valakinek hivatása lesz-e. És utóbbi alatt nem határolnám be a tevékenységi kört, inkább azt értem alatta, hogy valami nagyon rátaláltam érzés fogalmazódik meg az emberben, egy olyan dolog, amiben nem keresed azt, hogy mit tanulhatsz belőle, hogy találd meg az örömöd benne, hanem szinte neked "rendeltetett".

Vagy rosszul fogalmazom meg a kérdést és szerinted nincs is olyan, hogy hivatás?
Vagy lusta vagyok és nem akarok megdolgozni azért, hogy megtaláljam az adott dologban az örömöt, kiteljesedést, hanem egy kész örömre vágyok munka terén??
De ennyi elvvel soha nem lépne tovább az ember és nem keresne mást, vagy hozzá közelebb álló dolgokat.. nem tudom kicsit az elmélet és a gyakorlat ütközik bennem...

Ui: A te témád off az enyémhez képest vagy az enyém off és nem kellett volna leírnom??? ;)

Viszont most újra olvasva a topikodhoz kapcsolódó hozzászólásokat, viccesen éreztem magam, mert KatiPotter pont azt írta, ami bennem is megfogalmazódik... :) "Még új vagyok, és nem tudom, merjek-e írni dolgokat, valahogy ezt súgja a szívem, de nem tudom, mennyire illik ide, és ha nem, fáraszt-e másokat."
De valószínűleg ezt az önbizalomhiány mondatja velem, úgyhogy írok.;)