Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Totemállat
2009. március 24. kedd, 22:16 | Balage (útkereső)   Előzmény

Szia!
Igazából az nem farkas, hanem Szecska mester a Tini ninja teknőcök című rajzfilmsorozatból (szóval mutáns patkány, aki a ninja kultúra nagy ismerője). Azt fejezi ki, hogy a szívemben örök gyerek vagyok (nézd meg a terminátoros blogomat).
Minden állatot szeretek. Ha van totemállatom, akkor az a kínai sárkány. Sárkánynak hívják, de valójában csak a feje alakja miatt. Egészen más tartalom kifejezője, mint a többi kultúra negatív szörnyei. A lung jelentése kiváló "értelmű lény". Egyike a négy misztikus kínai állatnak. Gyógyító hatalma van, a császár jelképe. Ő uralja az esőt, a szelet. Nagyon fontos eleme a kínai kultúrának. A sárkány-stílus a kung-fuban a legmisztikusabb irányzat, mert ez épít leginkább a csí irányítására. A taoizmus egyesek szerint a sárkány útja.
Szoktam sárkányt vizualizálni, gondolatokból és hangulatokból felépíteni. Amikor a Tao Te Kinget olvasom azt képzelem, hogy hallgatja. Ezáltal szerintem egy olyan lényt teremtek, aki segít nekem rendet teremteni a tudatomban. A taoista gondolatok békét hoznak és stabilitást, ha rendszeresen rájuk hangolódunk és átéljük őket.
Számomra a sárkány jelképezi a megszelídített ösztönvilágot, a bölcsen felhasznált teremtő erőt.
Olyan furcsa, hogy a szívemben félig ázsiai vagyok.
Üdv:
Balage