Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Remélem, segíthetek...
2009. március 24. kedd, 21:43 | Aditi   Előzmény

Nekem más jellegű a betegségem, szervi eredetű, tehát látszólag nincs köze a mentális dolgokhoz. Mégis, pánikrohamban, stresszben, és hasonló "finomságokban" sajnos nekem is volt már részem, és meg kellett tanulnom látni az összefüggéseket hogy elkezdhessem túltenni magam a problémákon, tüneteken...stb.
Azt is megtapasztaltam, hogy bárhogy szerettem volna meditálni, nem ment, és hasonlóan a te élményeidhez, mindenféle rossz testi tünetet, stresszt, stb, produkáltam, ugyanakkor más esetekben, mintegy ok nélkül olyan tudatállapotba kerültem, ami a meditáció fokozatainak mondható. Ezek nagyon jó, és általában spontán megélések voltak.
Egy idő múlva feladtam a harcot, hogy mindenáron "megtanuljak" meditálni, és azóta már egyre többször kapom rajta magam, hogy azt teszem, de legalábbis sikerül relaxálnom, elrévednem, elnyugodnom, mint gyerekkoromban...

Azt hiszem azt akarom mondani neked, hogy az Élet és egészség egy alaptörvénye, hogy semmit nem jó erőltetni, de jó minél többet nyitottnak lenni rá. Szóval szerintem ne erőltess semmit, ami nem bizonyul jónak, ugyanakkor azt, hogy nem sikerül, és ezért félreteszed a rendszeres gyakorlás módszerét, ne tekintsd kudarcnak. Az Élet egy másik alaptörvénye, hogy tiszta örömből van, csak nem tudjuk ezt mindig mindenben látni! És ezt tanuljuk. Ezért az a helyes ösvény, ahol megtaláljuk ezt az örömet, vagy nyugalmat, vagy jóérzést, bármit, ami jólesik. Ha már kevés ilyen van, mert túl sok a félelmünk, akkor a nyitottság idővel megmutatja az új utakat! Vagy megvilágítja a körülöttünk lévő dolgok valódi, tiszta, "jó" arcát!

Ezért azt mondom, semmiképp sem add fel, de próbálj olyan módszereket keresni, amiben megleled a nyugalmad, ami igazán jólesik! Nem kell tudományosan megfelelned a leírásnak, bármennyire is tanítható, a meditációt mindenki másképp csinálja!!! Nekem sem volt elég száz leírás, meg tanító, a végén arra kellett rájönnöm, hogy csak jól kell éreznem magam magammal... Ez volt a kiindulópont számomra. És keress olyan embereket, akiknek vannak hasonló megéléseik.

Nekem egy barátnőm éppen most segít valakinek, aki pánikbetegségben szenved és egyik közeli hozzátartozója skizofrén-beteg. Ugyanez a barátnőm maga is átesett hasonló élményeken és nekem is sokat segített. Ja, és egy szem antidepresszáns nélkül jött ki a pánikrohamainak időszakából, három gyerekkel, egy szívbeteg férjjel, akkor, amikor elveszítette az édesapját. Ez sem semmi, ugye? Csak azért írtam le, mert szeretném, ha látnád, hogy nincs okod félni, és hogy MINDENRE van megoldás. Persze a barátnőm is segítséggel tudta ezeket meglépni. De ezek a segítségek ott vannak körülöttünk..

Nem vagyok orvos, ezért nem tudom pontosan megítélni, mi lehet a legjobb most neked szellemileg, de a saját esetemből kiindulva: sohasem voltam képes elhinni, hogy létezik gyógyíthatatlan betegség. Azt hiszem, emiatt maradtam életben. Hiszek az élet erejében, abban, ahogy Jézus gyógyított, tudom, hogy a belső erőnk végső soron mindent felülír, amik vagyunk. Ez a teremtőerő, amiből előállunk, bármit képes eltörölni bennünk, és bármit képes újjáépíteni! És a tudatosságunkkal képesek vagyunk ezt a szintet elérni, és újjászületni általa! Ezt soha ne felejtsd el!

Akár ezen is meditálhatsz. Ha megihlet, és jólesik. Mert meditálni nem csak azt jelentheti, hogy csukott szemmel légzőgyakorlatokat csinálsz. Meditálni bármit jelent, ami jólesik, mert a szívedhez közel áll! Merengeni, gyönyörködni egy madárban, emberben, vagy bármiben, ami megragad. Meditálni ezért nyitott szemmel és éberen is abszolút lehetséges! Figyeld meg, mikor, mi esik jól, gyönyörködj mindenben, amiben csak tudsz, és minél többet! A légzésed magától be fog állni, meglátod!

Ezen kívül, szerintem jó lenne találnod valakit, aki bevezet a szellemi törvényekbe (mint amikről beszéltem, a nem-erőltetés például ilyen) mert ezek hozzásegíthetnek nem csak a meditálás útjának a megtalálásához, hanem az egészséghez is, hiszen arról szólnak, mi az Élet, az Élet pedig az Egy-ség = egész-ség.

Nem akarok nagyon belemászni, de a skizofrénia is valamiféle kettősség, vagy megosztottság bizonyos szinten, ezért a szellemi egység megélése a tudatban valószínűleg feloldja. Ez persze nem azt jelenti, hogy a tudatosság fejlesztése hirtelen pótolni tudja a gyógyszereket, ha már kell ilyeneket szedned, inkább ezeket a szinteket egyszerre, párhuzamosan kell kezelni. Ez egyébként az Ayurveda egyik alaptétele. Ezért is olyan hatékony. Én is ezt teszem. És működik. Lassan, de már sokkal jobban vagyok, mint mondjuk három éve, amikor majdnem sikerült meghalnom úgy, hogy öltem saját maga, és közben észre sem vettem...

Azóta rájöttem, hogy a félelmeim mind illúziók voltak. És a maradékot igyekszem ennek megfelelően kezelni. Megnyíltam az emberek felé, és rögtön segítő kezek nyúltak felém... és még sorolhatnám..

Szóval igen, biztos van egy utad neked is és nagyon sok sikert a rátalálásban!!!!!

Namaszte