Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Hullámvasúton
2009. március 24. kedd, 18:06 | Aditi   Előzmény

Kedves Ági!

Én is átéltem, sőt ismétlőlegesen átélem azt az állapotot, amiről írsz! Nehogy azt hidd, ezzel egyedül vagy, vagy hogy bármivel egyedül lennél!! Az, hogy a "többieknek jobban megy" csak látszat!
A megélések mezeje hullámvasút. Tudod, egyszer fent, egyszer lent :) De aztán megint fent, és ez a lényeg! A következő tetőponthoz kell a zuhanás. Spirituális fejlődésnél pedig annál inkább, hiszen az az összes többi megélést vonja maga után! A tudat tágulásával változik a szellemünk, a pszichénk csak úgy zizeg, és még a testünket is megviselheti az ok-okozati összefüggéseken keresztül! De tudni kell, hogy ezek csak átmeneti dolgok.

Semmi nem tűnt el belőled, és semmilyen képességet nem veszítettél el. Csak meg kell újra nyílnod, és rá fogsz ébredni, hogy sokkal többet tudsz megélni, és még sokkal teljesebben, mint az új tapasztalataid előtt, amitől "becsinált" kicsit az egód.

A megnyílásnak két módját ismerem. (De akár egyszerre is alkalmazható.) Az egyik, hogy ülj fel a hullámvasútra! Most állsz, és kapálózol az ár ellen, ami úgy érzed lehúz, pedig csak az egód játszik veled. Hiszen minden gyönyörűség ott volt, és van és lesz BENNED! Isten, az öröm, a boldogság, és bármi, amire vágyunk örökkévalón létezik velünk!! Tudod, hogy így van! Akkor miért nem lépsz? Mert az egód nem engedi, mert fél a változástól!
lehet, hogy még nem látod azt sem, mi az, ami vár rád, de az elméd már rég berezelt, mert a szellemed már tudatta vele a sorsát. És most a döntésedre vár!! Bármi furcsa, így van. Tapasztalatból mondom.

Szóval, állj az oroszlán elé! Éld meg, amit meg kell! Sírj, és tombolj a keserűségedben, fusd, vagy üvöltsd ki magadból az égbe (egy megfelelő helyen) MINDENT, ami csak a szíved nyomja! Aminek itt a töredékét sem írtad le... Beszéld meg a te Isteneddel. Ő elfogad és szeret téged olyannak, amilyen vagy, hiszen a része vagy! Általa élsz, és Ő teáltalad tapasztal, vagyis kellesz neki!
Élj meg mindent válogatás nélkül, ami most az életedbe került (előbb utóbb majd szelektálódni fog...), és NE TÖRŐDJ VELE, HOGY SIKERÜL! Ne hasonlítsd a múltbeli megéléseidhez, csak élvezd, amennyire csak tudod!

Szóval az egyik megoldás ez: az örvényben lefelé elengedni magad, és csúszva szemberöhögni az örvényt!! Használni az életnek azt a szellemi törvényét, hogy ússzunk az árral, ha már elkapott! Ne ellenkezzünk a változással, mert az az, ami élet-ellenes! Te most kapálózol kegyetlenül egy örvényben, amitől félsz, hogy lehúz, de ezzel csak késlelteted a dolgot! És közben egyre "rosszabb" lesz a megélés.
Engedd el magad azzal a tudatossággal, hogy TUDOD, hogyan működik az örvény. Az örvény ugyanis nemcsak lehúz, de a végén fel is dob! És ez a slusszpoén!

Ez a 10. Arkánum (Tarot) bölcsessége: Az Élet kereke forog fentről le, és lentről újra fel megállíthatatlanul. Aki az élet törvényei szerint él, az elfogadja a változásokat, aki tudatosan teszi ezt, nem érinti a rossz, a szenvedés, a hiány, mert TUDJA, hogy a változás nem cél nélkül való, sőt, EMELI őt a tudatszintjein. Ezért "ráfekszik" a változás hullámaira ezzel a tudatossággal.

A Szfinx, aki a kerék tetején a karddal a kezében ücsörög, ezt a tudatosságot képviseli. Tudja, hogy nincs jó és rossz, mert a látszólagos rossz a következő jó megélésért van. Mert minden jó, csak az egónk nem engedi annak megélni, ezért a legjobb, ha elengedjük szépen a rossz megéléseinket, hogy helyet adhassunk a jónak. Ez a tudatosság törli el a szenvedést. Éppen ma olvastam Teréz anya szavait. Arra válaszolt, mit tegyen valaki, amikor szenvedés éri. Azt mondta. "mosolyogj"! És ez alatt nem azt értette, hogy erőltess vigyort a képedre, hanem a tizedik Arkánum tudatosságát.

És akkor azt fogod tapasztalni, hogy mire az oroszlán állkapcsa csattanna a nyakad körül, egyszerre csak eltűnik az egész látomás. Merthogy az örvény valójában az. Egy látomás, egy félelem. A teremtés illúziója, amit a te elméd gyártott. És a tudatosságoddal győztél felette, mint a győzhetetlen, harcos Szfinx! Tudtad, hogy a nagyon régi Egyiptomban oroszlánok húzták a harci szekereket, nem lovak? És hogy szelídek voltak?

Van egy másik út is (de lehet, hogy nem is másik). Ez pedig az, ami miatt úgy tűnhet számodra, hogy csupa megvilágosodott vesz körül... Ez pedig az, hogy csak arról beszélj, amiben meg akarod erősíteni magad. Azt fejezd ki állító mondatokban. A jelen idejű állító mondatok, különösen magyar nyelven óriási teremtő erővel bírnak. Gondolj csak bele: a teremtő énünk ITT ÉS MOST működik. Ennek a nyelvben a jelen idejű, állító tőmondatok felelnek meg leginkább. Ez vagyok. Szép vagyok. Jól vagyok. Egészséges vagyok. Ezzel teremted magad. Aki ezt a tudást már jól alkalmazza, kívülről olybá tűnhet csupa jó dolog, megvilágosodás éri, és mindig arról számol be. Na ebből főleg az utolsó mondatrész igaz, de az tudatosan! Erre mondják, hogy a nyelvünk is mágikus. Hátha egyszer minden az, éppen a kifejezése ereje ne lenne? :) Ez az út a tudatos felfelé nézés. A Napra, a jóra. (Megvan az ősi napimádat vallásos átültetése? :) Mindarra, amit jónak, elfogadhatónak, szerethetőnek érzünk kívül és belül is. A hálára és az örömre való tudatos figyelem-irányítás.

Én mindkettőt művelem. Több-kevesebb sikerrel. És, igazad van, aki magasra jut, nagyot zuhanhat. Ilyenkor segít az a tanítás, miszerint: " a legnagyobb hitért a legnagyobb hitetlenséget kell átélni". És ez, én mondom neked, abszolúte igaz. De már azt is tudom, hogy az egész csak addig tart, amíg a tapasztalat és a tudás tudatosságra változik. Utána már nincs szükség hitre, vezetésre, sőt, még tudásra sem. Nincs több hullámvasút.

De addig még vár egypár emelkedés, és zuhanás az illúzió-világban engem is. Én is csak a legtöbbet teszem, amire csak képes vagyok, és remélem, amikor zuhannom kell, megint lesznek ott segítő kezek, akik elkapnak.

És remélem, segítettem most neked is egy kicsit. Te nagyon sokat, mert azzal, amiket most megfogalmazhattam, sok olyan kérdésemre választ kaptam közben, amire nagy szükségem volt. és milyen "véletlen", hogy éppen ma délelőtt tettem fel őket! Látod, így működik az energia-áramlás: amikor adni szeretnél, mindig kapsz is, és amikor segítséget kérsz, mindig adsz is!
Csak nyitottság kérdése az egész!

Légy bátor és állj elé az oroszlánodnak! Én is ezt teszem! Csináljuk együtt! :)

Szeretettel: Edit