Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Farkas-kutya...
2009. március 24. kedd, 18:02 | Oiolosselote   Előzmény

Balage!
A halálra való vágyásoddal nem vagy egyedül. Én éveken át erősen hajlamos voltam az öngyilkosságra. Ez napjainkban nem meglepő. Négyszer próbáltam meg, egyszer zárt osztályon kötöttem ki miatta. De ezt át kellett élnem, hogy a dramaturgia beinduljon az életemben. Azóta sokat fejlődtem. Ha ezt az életszakaszt kihagytam volna, még mindig gonosz embereket szolgálnék, vagy valamilyen más fajta módon mondtam volna le az életemről. Az alkohol nem érdekel, a kábítószer sem: így maradt a szerek nélküli depresszió, és a halálvágy. Már túl vagyok rajta, de még mindig nagyon fáj az élet.
A 'fémzene' érdekes kábítószer! Vigyáznod kell vele, mert megcsal. Nem azt fogja nyújtani, mint amit legelőször kaptál tőle. Először felrepített, majd egyre több kellett belőle, hogy ugyanazt az élményt nyújtsa. Te magad is panaszkodsz a hatása miatt. Ugyanaz a hatásmechanizmusa, mint a kábítószereknek.
A metálzene egyre harsányabban ismétlődő, figyelemfelkeltő műfaj. Már évezredekkel ezelőtt úgy nyilatkoztak róla bölcsek, hogy harsány akkordok ismételgetése, amely kitölti azt az űrt, amit a harsogója alkotással nem tud kitölteni, - mert nem tud alkotni. Ezért belevegyíti mások gyönyörű melódiái közé saját harsogó ismétléseit, hogy így hívja fel magára a figyelmet: Hé! Én is vagyok! Engem nem szeret senki!? Engem nem akar megölni senki!? (Tudod, Bástya elvtárs a Tanúból.) Ezzel a harsogásával igyekszik nyerőre vinni az ügyét, s rombolja vele mások muzsikáját. Néhányan egy idő után - akik hallják - elkedvetlenednek tőle, mert elfelejtik a saját dallamukat; mások viszont elkezdik a felharsanó, ismétlődő akkordokat utánozni - jobb híján. Természetesen messze tiszteletben tartom az ízlésedet (hisz mi mást is tehetnék), ám vettem a fáradtságot, hogy rátapintsak olyan bölcsek tudására a témával kapcsolatban, akik már megélték ennek hatását. (És kérlek, ne az eredetét kutasd - bár van neki -, hanem a tényt.)
Azt hiszem, mindnyájunk nevében is megköszönöm, hogy békében szeretnél élni velünk. Biztos vagyok benne, hogy többféle támogatásra lelsz ez ügyben. Te máris sokat tettél érte. Csak kutasd magad. Sanyitól sokat tanulhatsz. De vigyázz! Ne halmozd! Csak annyit végy magadhoz, amennyit egészségesen meg tudsz emészteni. s át tudod élni az életedben.
Látom, a ’totem- állatod’ a farkas. Nyilván ilyen ragadozónak érzed magad, azonban már a lelked mélyén kutyává szelídülsz, s ez lesz életed további meghatározó arculata. Haladj rajta bátran, szurkolok neked.
Így tovább!