Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: Lássunk rá
2010. szeptember 26. vasárnap, 18:24 | hermess   Előzmény

A probléma abból adódik, hogy a belső értékrend megváltozik, sokkal finomabb, kiterjedőbb és kevésbé önző lesz, aki a szellemi fejlődés szakaszába lép. Igen ám, de a csak a spiritualitás fejlődési vonalán, az össze többi képessége (belső személyiségrésze) ezt nem követi párhuzamosan és ugyanolyan mértékben. Ezért önmagán belül is ütközés lép fel a különböző fejlettségű szintű részek között (kognitív disszonancia).

Nagyobb gond azonban a belső és a külső közötti ütközés, a harmónia elvesztése - a belső megemelkedett spirituális értékrend nem köszön vissza a világból, ezért nem találjuk a helyünket. Kinövöd a környezetedet, teljesen új ösvényt kellene taposni, de nincs meg a belső erő még hozzá.

Itt jön a csapda - válaszként még jobban előre futnak sokan, remélve a még magasabb spiritualitástól, hogy megoldja az életük minden problémáját. Holott csak fölerősíti mindazt, ami nincs rendben belül. Végső soron persze megoldja - addig fog benne szenvedni az ember, míg ki nem forrja magából. De szerintem a mi nyugati világunkban a helyes sorrend előbb a szembenézés lenne, és aztán megtisztulva lehetne kokettálni a spiritualitással.

Az önismeret, önmegvalósítás útja tulajdonképpen erről szól, még sem tesszük elég tudatosan.