Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ademon képe
Vajon mit is keresünk mi valójában? Valamit, ami minket nagyon j
2010. szeptember 26. vasárnap, 17:25 | Ademon

Vajon mit is keresünk mi valójában? Valamit, ami minket nagyon jó érzésekkel tölt el? Ez a valami, ami minket életerőssé tesz, és felruház minket az Élet képességével?
Nem lehet, hogy igazából az élethez való képességet keressük, mert nem bírunk vele? Úgy érzem, hogy a legtöbb kereső valamiféle belső gyengeségtől szenved, és ennek a kompenzáláshoz veszi fel a spirituális utat. A spiritualitás és ezotéria egy olyan hitrendszernek tűnik nekem, ami egy szebb világot vázol fel, de ez a világkép semmivel sem valósabb, mint a hétköznapi világkép. Valójában ugyanúgy álomvilág, csak jobban néz ki. Addig jó, amíg a kereső meg nem emberesedik, erősödik. Aztán persze erről is lehull a lepel.

Sokan a világképüket hirdetik, de szerintem ez nem bölcs dolog, hiszen a világkép (legyen spirituális vagy materiális) egy elképzelés világról, nem a valóság. Nem csoda, ha nem fogadják el. Azt mondanám, hogy bizonyítsa be, hogy úgy van, de itt megáll a tudomány :)

Mindenki azt lát a világegyetemben, amit akar, és ez egy szűrőként fog megjelenni az elméjében. Aki a szeretettel azonosítja az majd mindent a szeretet oldaláról magyaráz, és persze aki nem így tesz ő alacsonyabb szinten lesz. Aki a hatalom oldaláról, az majd a szeretetet fogja gyengeségnek nevezni... és csak sorolhatnánk. Bárhová helyezzük a középpontot idővel megjelenik majd az ellentét is.