Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Az jutott eszembe, hogy mint
2010. szeptember 23. csütörtök, 12:33 | szildiko1

Az jutott eszembe, hogy mint mindenhol, ebben az esetben is a középút a legjobb.
Viszont...
A belső tudatállapotot nem mindig befolyásolja a külső környezet. Voltam én már határtalanul boldog a legnagyobb rendetlenség kellős közepén, és átéltem a pokol legmélyebb bugyrait sugárzó, napsütéses tengerparton.
Elfogott már fantasztikus egységérzet a legmelegebb, izzadós nyári napon a tömött hetes buszon, és voltam már letargiában hihetetlenül gyönyörű templomban.

Ha azt kívánod, hogy szép asztalnál egyetek, hát terítsd meg. Te magad. Lehet, hogy a többiek nem fogják értékelni, de tedd meg saját magadért. Ha jobban érzed magad gyertyánál, hát gyújts. Ha angyalok is jönnek, az csak hab a tortán.

A lelki kapcsolat akárhol és akármikor létrejöhet, ha az ember megfelelő tudatállapotba - a semmire gondolás tudatállapotába kerül. De tudatosan segíthetünk azzal, ha megfelelő környezetet teremtünk. Bár garancia nincs semmire.
Vannak dolgok, hangulatok amik csak úgy előkerülnek a semmiből....

A születésnapokat én úgy oldom meg, hogy ha tudom, hogy aznap nem ünnepelünk, akkor is küldök egy sms-t, vagy emailt, vagy reggel felköszöntöm az illetőt - akár csak egy fülhúzással. Teszem ezt magam miatt. És, hogy tudja: fontos nekem, gondolok rá. És ez nekem jó érzés.