Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kedves Oiolosselote! Köszönöm, hogy őszintén válaszoltál, és
2009. március 22. vasárnap, 16:08 | Balage (útkereső)   Előzmény

Kedves Oiolosselote!
Köszönöm, hogy őszintén válaszoltál, és így kiöntötted a lelked. Valójában én is hiszek egyfajta utópiában, bár konkrétan nem szoktam elképzelni. Gyakran meditálok úgy, hogy képzeletben eggyé válok a világgal, és elképzelem, hogy kisimulok, feloldódom a békében. Őszintén szívből átélem, hogy az emberek megbocsátanak, elengedik a feszültségeket. Akkor és ott meg vagyok győződve, hogy ezzel segítek. Csak sajnos hajlandó vagyok elhanyagolni a saját életem, és amikor ez újra és újra előtérbe kerül rettenetesen szorongani kezdek, minden hülyeségnek tűnik, és ilyenkor őszintén vágyom a halálra. Még az a szerencse, hogy van egy állandóan ébren lévő racionalitásom.
Ilyenkor eléggé furcsa módon csak a metál zene tud megnyugtatni. Erőt lehet belőle meríteni, csak rá kell jönni, hogy milyen belső hozzáállással és mekkora mennyiségben kell hallgatni. Olyan, mintha a táguló látóterem miatt egyre több kellemetlen hatás (is) érne, és hozzá kell szoknom a jelenlétükhöz, mert a kétségbeesés az igazi bukás.
Nem tudok csak és kizárólag pozitív képeket átélni. Úgy érzem csak annyira vagyok fehér, mint amennyire fekete. Nem akarok sem jó sem rossz lenni. Egyszerűen csak nem akarok ártani.
(AUM=Brahma-Vishnu-Shiva=Teremtő-Fenntartó-Pusztító)
Van bennem egy egészséges szkepticizmus, mert korábban túlságosan naív voltam. Igazából mindent akkor hiszek el, ha látom, ha megtapasztalom. Semmit nem hiszek el csak azért, mert Jézus vagy Buddha vagy bárki azt mondta, de semmit nem zárok ki teljesen. Ezért érzem kaotikusnak az egészet. A nem-tudás tudása először megszédít, de elfogadása békét hoz.
Mostanában hangosan felolvasok magamnak a Tao Te Kingből. Úgy érzem igazságai gyógyítólag hatnak rám. Beszivárognak a tudatomba.
Nyitott vagyok az igazságodra, és ha valóban van rá esély, hogy békésebben éljünk egymás mellett, nem én leszek az akadálya.
Üdv:
Balage