Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Az én történetem.
2009. március 21. szombat, 20:02 | halkatuska (útkereső)

Az én történetem ( röviden). Kb egy éve az összeroppanás határán voltam, mikor rájöttem, hogy megcsal a férjem. Ekkor kezdtem el az ezoteriával foglalkozni, választ keresve az élet nagy kérdéseire és a problémáimra. Másoktól vártam a segítséget, de hamar rájöttem, hogy senki nem vállalja föl helyettem, hogy mit kell tennem. Nekem kell megtalálnom a választ. Előtte semmitmondó, üres, unalmas életet éltem. Jó, hogy ez megváltozott. Bár még nagyon kezdő vagyok az ezoteriában, mégis olyan, mintha hazaértem volna.

Hogy meg lehet-e bocsájtani a megcsalást?
Ahány eset, annyi érzés, annyi megbántott ember és különböző reakciók. Az én férjem mindenáron nyitott házasságot akart, hogy én is keressek magamnak valakit. Sőt mindent meg akart beszélni, mert ő ezt nagyon élvezte, ez a kedvenc témája. Kb 2 hónapon keresztül elmesélt mindent, hogy kivel mikor hogyan... Hiába kértem, hogy ne beszéljük meg, mert ez nekem nagyon fáj. Nem értette. Később is csak elmondott egy-két dolgot, meg véletlenül is derültek ki esetek.
Egy év alatt öt alkalommal álltam elé, hogy elválok, mert nem bírom tovább. Kiabált, fenyegetőzött, mire elálltam szándékomtól. Mindig hangsúlyozta, hogy ő nem akar elválni, velem akar maradni. ( Meg ragaszkodik a házhoz, aminek nagyobb része törvényesen az enyém.)

Egyszer sem szeretettel igyekezett visszahódítani, hogy maradjak vele. Sőt, mindig azt mondta, hogy sosem tetszettem neki. 16 évnyi házasságunkat azzal töltöttem, hogy mindent megtettem a kedvéért szolgai módon, mert meg akartam felelni neki. Hatalmas csalódás ért, hogy hiába adtam föl magam, bármit tettem, mindig az az érzés kísért, hogy neki nem felelt meg. Két tizenéves gyerekünk van, ők tartottak össze.

Én is voltam megcsaló kb 8 éve. ( Nem vagyok rá büszke.) Én szeretetet kerestem másnál, mivel úgy éreztem, tőle nem kapom meg. Titokban csináltam, rövid ideig, és mihelyt rájöttem, hogy másnál még annyi szeretetre sem találok, mint a férjemnél, rögtön abbahagytam. Úgy jártam, mint az egyik hozzászólásban olvastam, hogy utána újra beleszerettem a férjembe, és megelégedtem az akkori helyzettel.

Megértem, hogy a férjem miért csalt meg, el tudom fogadni, hogy szüksége volt rá. DE: azt a mennyiségű fájdalmat és megalázást, amit kaptam tőle az évek során, még ha meg is bocsájtom, de újra szeretni már nem tudom soha. Ezért higgadtan, nem hirtelen felindulásból, hanem az eseményekre való rálátással most mentem el az ügyvédhez, hogy tényleg elváljak. A férjem döbbenten fogadta, mikor elmondtam neki. Teljesen meglepődött, és azt mondta, hogy ő egyszer sem gondolta , hogy én komolyan beszélek.

Végül is még nem válunk el, mert a házat nem tudnánk eladni a gazdasági válság miatt. Illetve a kapott pénzből nem tudnánk mit kezdeni külön-külön. A férjem végül is azt mondta, hogy ő szeret, ne váljunk el, meg hülye vagyok, ha ilyen gazdasági helyzetben egyedül akarom nevelni a gyerekeket.
Szóval maradok, de csak mert nem tudom megoldani a helyzetet.

A megcsalás első időszakában mindent megpróbáltam, hogy helyrehozzam a házasságunkat, mert akkor még ragaszkodtam a férjemhez. De ahogy telt az idő, és halmozódtak a sérelmek, úgy tudtam felülemelkedni a dolgon, hogy átértékeltem a kapcsolatunkat, "megszüntettem magamban a szeretetet iránta". Eltávolodtam tőle. Ha valakit nem szeretek, már nem érdekel, mit csinál. Nem érzem azt a hatalmas fájdalmat, és rosszullétet, amit a féltékenység elviselhetetlen érzése okoz. Mivel a házasságunknak nem igazán volt mély lelki tartalma, a testi meg tönkre ment, ezért nem tart már semmi ebben a kapcsolatban. ( Azelőtt éppen a szex volt az egyetlen, ami jó volt közöttünk.) Ahogy idősödöm (39 éves vagyok), egyre nagyobb arányban lenne szükségem a lelki örömökre is.
Az utóbbi egy évben én annyit változtam, hogy még nagyobbra nőtt a köztünk lévő távolság. A világról és az életről alkotott nézeteink és véleményünk gyökeresen különböznek egymástól.

Szóval szerintem lehet olyan helyzet, amit meg lehet bocsájtani és rendbe lehet hozni ( pl. ha a másik figyelemfelkeltő célzattal lép félre, hogy felrázza az ellaposodott kapcsolatot ). A sajátomat nem ilyennek látom.