Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kérdések
2009. március 21. szombat, 9:09 | Balage (útkereső)

Szia!
Én a magam részéről úgy gondolom, hogy az, hogy ezoterika egységes formában nem létezik. Ha a materialista szemléletmód, mint éppen megnyilvánuló aspektusa a világnak megszűnne, ez nyilvánvalóvá is válna. Nincs két ezoterikus ember, aki ugyanúgy látja a világot, és az én szememben attól mert valaki hisz a láthatatlan világban, még nem lesz különb.
Már a célok is különböznek. Valaki szabadulni akar az élet kötöttségéből (Buddha szerint az élet szenvedés.), míg valaki a boldogságot üldözi, és egy utópisztikus eszmét kerget.
Mindig hivatkozunk az Istenre, de vegyük észre, hogy mindenkinek mást jelent ez a szó. Külső az Isten, belső az Isten, mindkettő, egyik sem? Cselekvő, nem cselekvő? ...
A materialista világképet éppen az a nemes eszme hozta létre, hogy megkeressük azt a közös alapot, ami eltörli a feszültségeket okozó szubjektivitást, a babonát, a téves hiedelmeket, a vallásháborúkat. Éppen az objektív nézőpontot, éppen az ABSZOLÚTUMOT, a minden egyéni meggyőződés és előítélet fölött álló valóságot céloztuk meg. Vegyük észre, hogy a materialista természettudomány alapeszméje éppen olyan gyönyörű, sőt azonos a vallásos irányzatokéval. Korábban a világ vallásos volt, de nem volt béke. Mindig folyt a vér.
ALAPVETŐEN UGYANIS NEM AZ ESZMÉKKEL VAN BAJ, HANEM AZZAL, HOGY MINDENKI TÖKÉLETLEN, ELVAKULT EMBER. MINDENKI CSAK A SAJÁT IGAZÁT TUDJA ELFOGADNI. TALÁN AZ IS, AKI EZT ÍRJA.
Szóval én azt szeretném megkérdezni, hogy neked milyen az Istened, mi az, ami vezérel, mi az életed célja, értelme? Mi motivál a munkád során? Mit értesz "dimenzió-ugráson", hogyan képzeljem ezt el? Miért lesz az jobb? Összefoglalva mindezeket: KI VAGY TE? MILYEN HATÁSOKNAK ADSZ TESTET?
Bocsánat, hogy így neked szegezem ezeket a kérdéseket. Őszinte megérteni-akarást képzelj mögéjük. Szeretném, ha őszintén válaszolnál, hogy válaszaidat előítéletektől mentesen befogadhassam. Talán segítenének rendet rakni a bennem lévő zűrzavarban.
Üdvözlettel:
Balage