Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: Mert a függés kényszert szül
2010. augusztus 30. hétfő, 16:27 | hermess   Előzmény

Kedves, Zsu!

A kapcsolatépítés függőségeit nem kényszerből vállaljuk, hanem önkéntes önfeladásból. Valami értékesebb közös elérésére felkínált, és jó értelemben vett áldozatból.

Vajon mikor nagyobb a szabadságfokod - amikor már megléptél, megtettél valamit, vagy akkor amikor még előtte állsz? Ha önmagamat korlátozom valamiben, akkor még mindkét lehetőségem megvan bármilyen döntésre, mint amikor már megtettem valamit. A szabadságfokok befelé nyílnak. Az önként vállalt függés tehát nem csorbítja a szabadságot. Megélés kérdése.

Abban nincs vita, hogy valamikor ki kell lépni egy fejlődésre már képtelen kapcsolatból, mert abban a felek sem képesek fejlődni. De időnek előtte kilépni - időpazarlás, mert a következő ugyanott folytatódik, ahol az előzőben megfutamodtam a saját leckéim elől. Én ezeket tapasztaltam.

Azt szeretnéd, hogy bármilyen együttlét minden napos szabad döntés maradjon mindig, szívből jövő és őszinte. Ez azt jelentené, hogy Te sohasem vagy magad alatt, soha nem vagy elégedetlen, és már elérted azt, hogy minden megnyilvánulásod szívből jön - nem egóból.

Sokan szeretnék ezt elérni. Én is...:DDD Ha sikerül megvalósítanod a függőség nélküli kapcsolatot, arról azért szívesen olvasnék...:D

Szeretettel