Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
"Azt látom magam körül,
2010. augusztus 30. hétfő, 8:27 | Kavics22

"Azt látom magam körül, hogy a tradicionális családmodell nem működik túl jól. Se otthon, se ebben az országban, ahol élek. Viszont új modell meg nincs. "

Az emberi kapcsolatok olyan összetettek, hogy nem kell és nem is lehet modellt állítani.

Amikor házasságra lépsz valakivel, ezt a döntést szabadon hozod meg a pároddal együtt. Most természetesen a mai korra, a mi társadalmi rendszerünkre gondolok. Mindenki azt szeretné, ha az ő párkapcsolata lenne az üdítő kivétel, a "majd mi megmutatjuk" szép példája. Más azonban az illúzió, és más a valóság.

Nagyon sokan szándékosan évekig táplálják magukban a tökéletes kapcsolat illúzióját, holott az már belülről régen meghalt, jó esetben csak a megszokás tartja össze, vagy a gyerekek, a vagyon, a kényelem és még lehetne sorolni.
Személyiségünktől, a belénk nevelt példákból, tudatosságunktól, elszántságunktól..........is múlik, ki mikor lép ki egy halott kapcsolatból, vagy egyáltalán kilép-e.

Nincs és véleményem szerint nem is lesz általános megoldás arra, jó-e a házasság intézménye, mi kellene helyette, kell-e egyáltalán. Változik a társadalom, de ezt a változást az egyének változása hozza létre, a belső igény valami másra, ami nem biztos, hogy szebb és jobb, csak éppen más. Az személyes szinten derül ki, hogy jobb-e, működik-e.

Minden újabb kapcsolat ad valamilyen tapasztalatot, hol kevesebbet, hol nagyon keményet. Jó esetben ezt már megtanuljuk és igyekszünk elkerülni, vagy éppen beépíteni a másikba. Ha nem bíznánk a következő párkapcsolat működésében, nem is lenne erőnk felvállalni, tovább lépni.

Bárminek is nevezzük a párkapcsolatot, házasságnak, együttélésnek, élettársi közösségnek, a lényeg abban van, hogy ki tudjunk benne teljesedni és engedjük átélni a teljesség érzését a párunknak is. Ezt a tudatosság és a tapasztalás adja meg - szerintem.

Mások példája mindig csak a másoké, lehet figyelmeztető jel, vagy bármi más, de a saját kapcsolatodat csak Te tudod ápolni, óvni, elviselni......... Sok sikert hozzá. :)