Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A juhokkal kapcsolatos
2010. augusztus 26. csütörtök, 14:06 | KatiPotter   Előzmény

A juhokkal kapcsolatos kérdéseddel egyetértek. :) Inkább úgy fogalmazom: a természet rendje az, hogy az élőlények megeszik egymás testét a táplálékláncban, de jó esetben csak annyit vesznek el a természetből, amennyi az életükhöz szükséges, amennyit megesznek. A természeti népek ilyenkor mindig hálát is adnak ilyenkor. (Nem mondom, hogy tökéletes rendszer a megevett élőlények szempontjából, de azok lelke könnyen elfogadja a testi halált is, ahogy beleképzelem magam a helyzetükbe, ha előtte természetes egyensúlyban élhetett, ezt amúgy nehéz megfogalmaznom.) Nem azt mondtam, hogy a természetben, az életnek ezen a szintjén minden tökéletes, de ha eltérünk a természettől, azzal ártunk egy csomó élőlénynek és magunknak is.
Amikor az ember földet művel, átépít, erdőket vág ki, stb akkor már elkezdi felborítani az egyensúlyt. Ilyenkor már megjelenik az uralásra való vágy, itt még csak kis mértékben, majd a történelem során egyre nagyobb mértékben, és nézd meg, mi van most... Persze a bioszféra-átalakítók közé magamat is besorolom, mert nekem is nagyobb az ökológiai lábnyomom (bioszférára gyakorolt hatásom), mint egy másik fajba tartozó élőlényé, de a jelen rendszerben nem tudok mindent úgy tenni, ahogy szeretnék.
Nem azt mondtam, hogy undorító népség, tudatlanságból tette, miközben azt hitte, mekkora nagy technikai tudása van. Ami így is van, csak... Én inkább az ősi életre, a természeti népekéhez hasonló vadászó-gyűjtögető életre vágynék, és fáj, hogy nem lehetséges, de most ez van, most itt tartunk. Pont tegnap este meditálgattam ezen. És ma olvastam ezt a hírt, ami elindította bennem, hogy ebből kiindulva leírjam ezeket.