Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
Belső harcok felismerése, jelentősége
2010. augusztus 26. csütörtök, 9:57 | Michaelita   Előzmény

"A másik probléma az, hogy sokan nem is merik leírni a problémáikat és segítséget kérni, mert nem szeretnék ugyanezt átélni".

írod a fenti hozzászólásban.
Nekem erről az a véleményem, hogy egy probléma attól lesz az, hogy én annak látom, vagy annak érzékelem. Az viszont, hogy most az elmém problémának mutatja számomra jelentheti azt is, hogy ez volt a legnagyobb próba és kihívás az életemben, ami később gazdagított és fontos felismerésekhez vezetett. Márpedig, ha az erőmet a segítségkérésre fordítom, akkor nem biztos (de lehet), hogy ugyanide jutok, vagy ugyanannyi idő alatt jutok ide...
Tehát ebből kifolyólag kérdés, hogy mire akarom fordítani a figyelmemet, mit akarok meglátni, átélni és abból hogy akarok kijönni, milyen tanulságokkal, tapasztalatokkal és én tudom e uralni a helyzetet belülről, vagy a helyzet ural engem a tudatalattimon keresztül.

Nem a segítségkérés ellen akarok ágálni, mert annak is megvan a helye és szerepe az életünkben, csak arra szeretnék rávilágítani, hogy van olyan, amikor a belső erőnkre, belső hangunkra támaszkodva kell elindulnunk a megoldás felé.

Másrészt fordítsuk meg: ha valaki nagyon szeretne segíteni nekem, az nem azt jelenti vajon, hogy ő szorul segítségre csak még nem sikerült tudatosítania sem a rejtett igényét?
Vagy netalántán "kevésnek" gondol engem arra, hogy saját erőmből képes vagyok megoldani a helyzetet?
Az angyalok és az égi segítők készen vannak arra, hogy segítsenek, - ha kérjük!, de kérés nélkül nem avatkoznak az életünkbe, mert tisztelik a szabad akaratunkat. Nekünk embereknek is így kell/ene állnunk egymáshoz, tisztelve egymás szabad teremtési lehetőségeit.

Szerintem ezt Te is hasonlóképp látod, csak valamiért másképp domborodott ki felém a dolog:)
Minden esetre nagyon köszönöm Neked, hogy írásoddal segítettél rádöbbennem arra, hogy a belső harcaim mögött milyen erők és lehetőségek húzódnak meg és mit nyerhetek, ha mindezt tudatosan és jól használom.