Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Tükör meditáció
2009. március 19. csütörtök, 14:42 | Almás (útkereső)

Tükrünk elõtt, az arcunkat szemlélve magvas gondolataink támadnak, szinte alászállunk belsõ világunkba. Egy tükörbe vetett pillantás néha felér egy meditációval. Olyan, mintha valódi lényegünket, belsõ énünket próbálnánk kifürkészni, amikor a külsõnket vizsgáljuk. Õszintén vetítjük ki belsõ valóságunkat? Vagy egy idegen néz vissza ránk, akit nem ismerünk, talán meg is rémít minket? A tükör alkalmat ad rá, hogy kérdéseket tegyen fel, hogy tisztába jöjjön magával, a cselekedeteivel, a döntéseivel. Kérdezze: nyugodt a lelkiismeretem? Õszinte vagyok magamhoz?

Őszinte vagyok a környezetemben élõ emberekhez? Az vagyok, aki lenni akartam, vagy az, akinek a környezetem szeretett volna látni? Valódi énünkhöz szállunk alá a pupillánkon keresztül, legbelsõ valónkat kutatva. Úgy érezzük, megtisztulunk, és felfedezhetjük az igazságot. Amikor a tükörképét nézve saját szemébe mélyed, olyan, mintha magának gyónna. A tükör ablakot nyit egy másik világba, egy olyan világba, melynek csak egy részére felügyel a tudatunk, mégis hatással van az életünkre. Fésülködõasztaluk elõtt gyakran meditálnak így a nõk, nem hiúságból, hanem a szó szoros értelmében önvizsgálatként.

Az õsi bölcsesség szerint a tükörben a lélek verõdik vissza. Egy közismert orosz babona tiltja, hogy törött tükörbe nézzünk, mert az elszakíthatja az auránkat, megtörheti az életerõnket.
Az alábbiakban néhány hatásos, tükörrel végezhetõ eljárást mutatok be. Ezek a módszerek jól kiegészíthetik az asztrálteste és az egész aurája kiegyensúlyozásáért végzett munkáját.

A tükör kiválasztása és ápolása

Gondosan válassza ki a tükröt, amellyel dolgozni fog. Akkor a legjobb, ha tiszta és új. Régi, antik, de fõként kopott, repedt tükröt semmiképp ne használjon.
Úgy tartják, a tükör elnyeli a környezetébõl érkezõ információ pozitív és negatív energiáját. Régi szokás szerint letakarták a tükröt abban a házban, ahol valaki meghalt így akadályozták meg, hogy a tükör magába szívja a halál energiáját. Tehát minden alkalommal tisztítsa meg alaposan a tükrét munka elõtt, csak természetes anyagokat használjon, és az óramutató járásával megegyezõ irányban törölje meg az üveget. Tetszés szerint egy kevés szalmiákszeszt is cseppenthet az anyagra, hogy még tisztább legyen a tükre.

Tükörgyakorlat a nap végén

A következõ módszer segítségével eltávolíthatja aurájából a negatív hatásokat. Megszüntetheti a nap során szerzett kényelmetlen, nyugtalanító érzéseket. A gyakorlat eloszlatja a feszültséget és megtisztítja a lelket.
Lefekvés elõtt szánjon rá naponta 5 percet.

- Gyõzõdjön meg arról, hogy a tükör tiszta, utána álljon vagy üljön elé.
- Elemezze a napját, közben mereven nézzen a saját szemébe, és figyelje az arckifejezését. Elevenítsen fel minden pozitív és negatív érzést, melyet aznap tapasztalt.
- Vizsgálja meg, hogyan reagált bizonyos helyzetekre, állapítsa meg, helyesen döntött vagy sem. Ezzel lezárhatja a napot.

Tükörgyakorlat asztrálteste felderítésére

Amikor már rendszeresen végzi az elõzõ gyakorlatot, rátérhet a tükörmunka fejlettebb változatára. Az alábbi eljárás alaposan kitakarítja az auráját, felderíti és táplálja az "asztráltestét".
Bármilyen tükör jó, lóghat a falon, állhat az asztalon. Csak ne felejtse el megtisztítani használat elõtt. Két egymást követõ napon, lehetõleg déli egy órakor végezze a meditációt.

- Induljon el a tükör felé, 30 centiméterrel elõtte álljon meg.
- Nézzen egyenesen, lehetõleg pislogás nélkül 10 percen keresztül a tükörbe. Függessze a tekintetét közvetlenül a saját szemébe, mélyedjen el benne egészen.
- Létfontosságú, hogy ez alatt az idõ alatt csak szép dolgokra gondoljon (gyönyörû emlékek, szívmelengetõ pillanatok), vagy egyszerûen ismételje a saját nevét újra meg újra.
- Közben hallgathat zenét, a kedvenc számát, bármit, ami a múltja kellemes eseményeire emlékezteti. Tapasztalatom szerint Mozart zenéje rendkívül kedvezõen hat erre a meditációra.

*
*
*

Neten leltem Neked :-) Nekem ?