Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Enti...
2009. március 19. csütörtök, 11:43 | Almás (útkereső)   Előzmény

Szia Csaesz !

Keresgéltem a neten, s ezt találtam... De biztos Te is olvasgattál más hasonlókat. Hátha segít:

Meditáció a Meditáció alapfogalmaiKezelői szobaMeditációs szobaVezetett meditáció

Mi a meditáció?

A meditáció a módosult tudatállapotok egyike (álom, hipnózis, lepke effektus, autópálya hipnózis, megszállottság, halálközeli élmény stb.),melyek spontán történnek meg, vagy képesek vagyunk előidézni különböző segédeszközökkel. Ilyen eszköz a meditáció, mely lehet vezetett vagy vezetésnélküli, és igen sok formája létezik.
A vezetett meditáció a gyakorlatban azt jelenti, hogy a meditációt vezető személy szóbeli képekkel irányítja a résztvevő személyek gondolatait, megteremtve ezzel a belső békét és a nyugalmat, kizárva az elme állandó munkálkodását.

A meditáló személy így képessé válik a felsőbb világokból érkező információk, tanítások befogadására.

Veszélyei:

Ha a meditálónak sikerül ráhangolódnia egy magasabb tudati szférára, ahol remekül érzi magát, akkor nem szívesen tér vissza a küzdelmekkel teli földi világba. A meditációt vezető személyeknek éppen ezért igen nagy felelőségük van, és kötelességük visszahozni mindenkit a meditáció befejezése után.

Nagy veszélyforrás a türelmetlenség, amikor az útonjáró a gyors haladás érdekében több módszert összekever, kipróbál és esetleg drogokkal rásegít.

A vezetés nélküli meditáció veszélyei:

Irányítás nélkül igen könnyen előfordul, hogy különböző entitások jelentkeznek nálunk, akiket jól érzékelünk, látunk, hallunk, de nem biztos, hogy a lelki fejlődésünket szolgálják.

Mindezek elkerülése érdekében, javasolt a szívszentély megteremtése, ahová bármikor visszavonulhatunk.

Ezt a szentélyt a szív-csakránkon keresztül önmagunkba belépve kell keresni, mert az ember önmagában nem tud elveszni. Ide vonulhatunk vissza, relaxálni, meditálni, vagy ha szeretnénk találkozni a belső vezetőnkkel. Ezt a helyet pontosan olyannak teremtsük meg, amilyennek szeretnék.

Előkészület a meditációhoz

Lehetőleg kapcsolj ki minden zavaró tényezőt ( telefon, tv. nyüzsgés, szoros öv, mesterséges fény, számítógép, előtte 2 óraval ne fogyasz ételt, szénsavas italt, alkoholt, kávét, stb.)
Meditálhatunk széken: egyenes gerinccel, talpad szorosan tapadjon a talajhoz.
Meditálhatunk fekve: egyenletes sima fekhelyen, párna nélkül, háton fekve.( az elalvás lehetősége nagyobb)
Meditálhatunk lótusz, vagy törökülésben de egyenes gerinc és fejtartással tegyük.
Gyújts gyertyát, füstölőt, válasz a meditációhoz egy kellemes zenét.

http://www.kristalyakademia.hu/meditacio