Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Amúgy erről eszembe jutott egy humorista paródiája egy
2010. augusztus 23. hétfő, 0:22 | KatiPotter   Előzmény

Amúgy erről eszembe jutott egy humorista paródiája egy távgyógyítóról, ami akár egy "mindentudó ember=megvilágosodott?" paródiája is lehetne:
-Hogy hívják Önt?
-Irénke.
-Tudom.
-Melyik lába fáj, a jobb?
-Nem, a bal.
-Tudom.
.... :D
Ezzel nem akarom a bölcs tanítókat leminősíteni, és senkit sem, hiszen biztosan sokat tudnak. De aki azt állítja magáról (találkoztam már ilyen tanítóval), hogy ő meg van világosodva teljesen, az nekem rögtön gyanús. Erre akartam kilyukadni. Ellenpélda, ami nagyon tetszik: valami olyasmi a történet, hogy Buddha helyeselte, amikor valaki nem akart neki feltétlenül hinni, vagyis helyeselte, hogy ő maga is átgondolja, és nem megy senki után, csak azért, mert ő mondta, mert "megvilágosodott". Az ilyen tanítók számomra hitelesek. Van egy idézet, de már nem tudom szó szerint, de a lényege, hogy a jó tanító olykor védi a tanítványait saját magától. Vagyis nem akarja, hogy feltétlen higgyenek neki, mert azt vélni, hogy valaki mindent tud, tévedésekhez vezethet.
Ezzel én személy szerint egyet értek, úgy vagyok vele, hogy elfogadom, hogy nem tudhatunk biztosan dolgokat, de az igazi boldogság nyitjára szerintem rá tudunk jönni, és sok mindenre, de amikor már olyan dolgokban kutatunk, hogy univerzum és világ működése.... hát... sok minden bizonytalan még (és nem minden tanító mondja ugyanazt). De nem baj az.