Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Én sem vagyok túl tapasztalt. Az én világképem a buddhizmushoz
2009. március 19. csütörtök, 10:01 | Balage (útkereső)   Előzmény

Én sem vagyok túl tapasztalt. Az én világképem a buddhizmushoz áll a legközelebb, habár nem vagyok olyan olvasott, hogy erre hivatkozhassak. A lelkem az egyetlen abszolút valóság, és minden megnyilvánulás csak illúzió, legyen az belső vagy külső. A misztikusok azt mondják, hogy a világon nincs élettelen dolog. Tehát a gondolati és érzelmi megnyilvánulásokat is lehet élőlényként tekinteni. Nekik is saját életük van.
Gondolj arra, hogy a rémálmok szörnyetegei mögött egyszerű félelmek, szorongások, féltékenység, feldolgozatlan traumák állnak. És a szörny csak egyfajta megnyilvánulása a tudatban, de a lényeg megértéséhez mögé kell látni.
Én úgy képzelem, hogy egész életünket ilyen "élőlények" tengerében éljük le, mivel szerintem ezek alkotják az egész világot, ezek nyilvánulnak meg az anyagi világban és a belső világodban belső képek, hangok ... formájában.
Nem muszáj azonban élőlénynek tekinteni őket. Egyszerű szimbólumok, vagy rezgések. A mindent elfogadó, békés hozzáállással szerintem feloldható a kellemetlen megnyilvánulások gyökere.
(Szerintem.)
Üdv:
Balage