Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Az igazság
2010. augusztus 21. szombat, 10:11 | Domoszlai Katalin   Előzmény

mindig megtalál bennünket, ha kitartóan keressük... A gondolat útján megvilágosodni? Itt van ez a csodálatos ember, akinek ezt az írását Hermess küldte át nekem, részlet következik:

" Egyre súlyosbodó végzetes betegség kerített hatalmába, amely ellen egyetlen ismert kezelési módszer sem használt. Harmincnyolc évesen már haldokoltam, és ezzel tisztában is voltam. A testem nem érde­kelt, szellemem miatt viszont borzasztóan szenvedtem és el voltam ke­seredve. A végső pillanat közeledtével villant át elmémen a gondolat: „Mi van, ha van Isten?", majd fohászkodni kezdtem: „Ha van Isten, akkor arra ké­rem, hogy most segítsen rajtam!" Megadtam magam Istennek, bármilyen is legyen, majd eszméletemet vesztettem. Amikor felébredtem, olyan óriási átalakulás ment végbe bennem, hogy alig tudtam magamhoz térni az ámu­lattól és az áhítattól.

A személy, aki valaha voltam, megszűnt létezni. Nem volt személyes énem vagy egóm, csak egy olyan korlátlan Erejű, Végtelen Jelenlét, amelyen kí­vül más nem is létezett. Ez a Jelenlét vette át egykori „énem" helyét, s tes­temet és cselekedeteimet kizárólag e Jelenlét Végtelen Akarata irányítot­ta. A világot a Végtelen Egység tisztasága ragyogta be, ami úgy fejeződött ki, hogy minden a maga végtelen szépségében és tökéletességében tárult fel előttem."

A neve Dr. David R. Hawkins, azért született le, hogy megmutassa, hogyan lehet a megvilágosodás állapotából visszalépkedni a forma és a gondolkodás világába. Mert a feladat, a küldetés nem megvalósítható a nirvánában lévő teljes boldogság állapotában. Nem tudok úgy segíteni egy másik embernek ha azt mondom neki, problémád van? Hát világosodj meg! Hanem ha egy konkrét élethelyzetben, konkrét megoldást tudok mutatni, legyen az betegség, lelki válság, megélhetési probléma stb...

Ha valaki szeretné elolvasni a teljes írást, ami persze ezerszer több annál, amit most itt kiragadtam, tudjátok, dobj 1 privit...