Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
fehercsongor képe
Eszmefuttatás a jóról , rosszról .
2010. augusztus 20. péntek, 0:49 | fehercsongor   Előzmény

Jó és rossz van is meg nincs is . Nekem ennek a megértéséhez a kulcsmegfogalmazás az volt , hogy "hol tartózkodik éppen a tudatod " . Ebbe a világba kiszakadva lett egy testem , ami alapvetően két állapotú , egy jól beszabályozott sávban eszményi , ezen kívül iszonyat . Vele könnyű megállapítanom , hogy mi a jó , és mi a rossz . Az engem átható érzelmek szintén címkézhetők a testem segítség megtanult két állapottal .
De az érzelmeim már kevertebbek , nem annyira egyértelműen válnak szét , ráadásul a testi állapotom megélését is hol tompítják , hol erősítik . Rendelkezem gondolatokkal is . Ezek közvetett hatásuk , vagyis a megcselekedésükből fakadó eredmények szerint szintén feloszthatóak jóra - rosszra , bár itt már még nagyobb a keveredés , összefonódás . Gondolataimmal befolyásolhatom az érzelmeimet ( de viszont még inkább ) , így előfordulhat , hogy egy testi fájdalmat közömbösnek , vagy felszabadítónak élek meg . pl . egy beavatási szertartásnál . Lelki szinten szinte összeolvad a jó és a rossz , villódzik a két arc , mint egy optikai csalódásos tesztképen . Innen nézve sokkal élvezetesebb a világ , bár egy hirtelen , vagy tartós fájdalom lehúz a testi megéléshez .
Egy küzdősport testi szinten gyilkolás lenne , ha nem lelkes lények adnák bele teljességüket .
Ha testileg megtanultam , hogy mi a rossz és a jó , és az érzelmeimet is sikerült két rakásba hasogatnom , valamint hozzáválogatnom a gondolataimat , akkor már nincs más dolgom , mint a nem tetsző felét jól lebetonoznom magamba . Ennek a helyzetnek a fenntartásával ; a virgonc kriptaszökevények féken tartásával olyan mennyiségű energiával veszem körül őket , leválasztott magamat , hogy egy egész világot teremtenek körém . Ez az én világom , amilyennek látom , amit meglátok a lehetségesekből . Üdvözlettel : felacsó