Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szia Edit!
2010. augusztus 18. szerda, 2:48 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Az egyik szakmám a közgazdász és a main stream közgazdaságtan mellett benyaltam az alternatív közgazdaságtant is, ők pontról pontra bizonyítják mekkora hülyítés a közgazdaságtan, a makro- és mikroökonómia. Pontosan értem a pénzgazdaság működését és azt, hogy milyen egyszerű a pénzzel sakkban tartani az egész világot. A pénz értékmérő funkcióját is ezért találták ki. Nem véletlenül választottam másik szakmát.

Teljesen más beszopni a pénz értékmérő funkcióját és vállalni önmagunkért a felelősséget. A kettőt összekötni totális vakságot okoz. A pénz, mint értékmérő és a self made man együtt simán elpusztítja a Földet.

A pénzből soha nincs elég, mindig kell, mert a pénz természete az áramlás, kimegy-bejön, ha csak kimegy, akkor előbb utóbb gáz lesz, márpedig folyton kimegy, ezért újabb pénz kell.
Az elég pénzhez valakinek 20-40-50-200-800 ezer vagy harmincmillió, négymilliárd hiányzik, mind önértékelési lecke. Ezt a leckét mindenki a maga "pénzbeállításán" kapja meg. Akinek 20 ezer Ft sok, annak annyi fog hiányozni, akinek 30 millió, annak annyi fog hiányozni az eléghez.

Nekem nem ellenség a pénz, mégcsak ellene sem vagyok, rengeteg tanulni valót hordoz mindenkinek. Leírtad, hogy miként nyomorgatod magad a pénz értékmérő szerepével. De nem erre van. A pénzügyi helyzeted is csak az önmagadhoz való viszonyulásodat fejezi ki, annak egy külsődleges megnyilvánulása. És természetesen az egész slamasztikát Te hozod létre és Te is tudod felszámolni, csak a slamasztika jelzi, hogy csúnyán leértékeled magad. A slamasztika azért van, hogy kimássz belőle és értékeld magad.
Ekkor a pénzáram helyreáll, és elfelejted az egész sztorit, mert tudod, hogy mindig mindenre képes vagy megteremteni a zsét. Önbecsülés leckéje kipipálva, pénz vissza a helyére, többé nem értékmérő, hanem eszköz.

:)