Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Pénz = életképesség. LOL!
2010. augusztus 17. kedd, 12:35 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

A verzió: Biztosítékkicsapós

Azért vagy csóró minimálbéres, mert életképtelen tehetségtelen lúzer vagy. Azért sínylődsz segélyen, mert lusta, ostsoba, életképtelen, cigány-e vagy, még mi tartsunk el, he? Jobb lenne, ha elhúznál a túlvilágra, ne szívd el a levegőt az életképesek elől! Nem is értem miért nem likvidlálják a sok csóró életképtelen milliárdnyi embert Kínában, Indiában, Pakisztában, Bangladeshben, Afrikában, Közép és Dél-Amerikában. Csak ürítenek és metánnal szennyezik a környezetet, koszosak, büdösek, fertőző kórságokban szenvednek, csak a vérünket szívják nekünk, az életképeseknek. Dögöljenek meg, életképtelen hulladékok! Húzzál a csipába életképtelen roncs. Ha nem teszed, majd gondoskodok rólad is, mert én életképes vagyok. És szerzek párszáz dolcsiért egy kalasnyikovot és megmutatom, hogy tökös is vagyok, mert merő jóindulatból átküldelek a másvilágra, ha már ilyen életképtelen szarzsákokkal van tele az ország. Sőt, ezután ez lesz a küldetésem. Most még gondolkodom, hogy horogkereszt vagy az árpádsáv dizájnosabb-e a pálmafás inghez, amit nyaraláskor vettem. Hogy mindenki láthassa, én hobbiból csinálom, meg én tudok a Bahamákon is nyaralni, én aztán életképes vagyok, jogom van ehhez is. Mert én vagyok az Egy és a többiekkel azt csinálok, amit akarok, mert az is én vagyok, magammal meg azt csinálok, amit akarok.
Vörd iz májn.
Bikicsunáj.

B verzió: Okoskodó

Szerinted mennyi pénzre volna szüksége a leggazdagabb ingatlanmágnásnak ahhoz, hogy tisztességgel kifizesse az alvállalkozóit? Nincs az a pénz, hogy tisztességesen kifizesse az alvállalkozókat. Nincs az a bíróság, amire rohangálva a pénzükhöz juthatnának az alvállalkozói.

Edit, a hozzáállásoddal a pénzt nem közvetítő szerepben látod, hanem értékmérőben.
Kinek mennyi pénze van, annyit ér. Akinek sok pénze van, az értékes, életképes, akinek kevés pénze van az életképtelen, értéktelen lúzer. Tessék a pénzért hajtani és akkor értékes és életképes vagy. Ez aztán az önkéntes iga!

Az önbecsülés pénzközvetítésű alapleckéje, hogy megtanuld, hogy nem annyit érsz, mint amennyi pénzed van. Ezért is találkozik sok szegény ember tisztességtelen, öntelt, ostoba, sőt gazember gazdag emberrel. Ebből tudnia kéne mindenkinek, hogy a pénz mennyisége semmit nem mond az emberről.
De találkozhatunk végtelenül normális millirádossal is, ha már tudjuk, hogy nem a pénz mér minket, de a gazdagságot még nem tudjuk elfogadni, mert azt hisszük, hogy akkor gazemberekké válunk. Ekkor már képesek vagyunk felfogni, hogy lehetünk úgy is gazdagok, hogy normálisak vagyunk.

Az analógiád erősen sántít. Az állatok nem vadásznak többet, mint amire szükségük van. Egyik sem. A macskák játszadoznak a prédájukkal és ölnek sportból, de a többi állatnál nem regisztráltak ilyet. A gyűjtögető állatok, mókus és a többi rágcsáló sem halmoz fel többet, mint ami a túlélésükhöz kell.

Viszont igen gyakori, hogy nem a táplálékért ölnek. Az agressziónak nincs köze a szükségletek kielégítéséhez. Konrad Lorenz által színesen és közérthetően ábrázolja a területvédő/dnstovábbörökítő magatartás részeként értelmezi az agressziót, ami a fajtárs/lehetséges rivális bealázását, kiebrudalását, megölését célozza. Az agresszió nem jellemzi a táplálékláncot, ott megölni és megenni profizmusa játszik, míg a fajtársakkal szembeni agresszió gyilkolást jelent, meg sem eszik a leölt fajtársat, bár a dögevők földön és a vízben is megeszik a leölt egyedet. Ahogy a falkát megszerző új hímoroszlán megöli az elődje kicsinyeit, otthagyja a dögevőknek, így párzásra bírja a nőstényeket és már az ő utódai fogják benépesíteni a falka territóriumát. De az oroszlán az ugyanazon a területen élő gepárdokat is csak leöli, meghagyja a keselyűknek. Pedig az oroszlánok képtelen elkapni a gepárdok fő táplálékát, a gazellákat.

Edit, a Földet legyilkoló, az emberiséget veszélyeztető civilizációs dajkamesének dőltél be.
Olvasd el Konrad Lorenz: A civilizált emberiség nyolc halálos bűne című könyvecskéjét.
Kis alakú, rövid, nem kell hozzá sok idő.
:)