Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Szerintem a gonosz, a jó vagy a szerencsétlen, egy-egy állapotai
2009. március 17. kedd, 14:12 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szerintem a gonosz, a jó vagy a szerencsétlen, egy-egy állapotai a létet gyakorló léleknek. Meg kell élnie, cselekednie kell a belülről fakadó erők hatására, majd tudatosítania azt a szerepet, hogy tovább tudjon lépni rajta!

Ez egy fejlődési folyamat, és valahogy így nézhet ki:

  1. A létezés kezdetén gyengék és naivak vagyunk. Jó tenyészet ez a szerencsétlenkedésnek.
  2. Majd ahogy erősödünk és megérezzük az akaratunkat, megpróbálunk hatalmaskodni másokon, ezért a gyengébbek, és naívak ebben lesznek partnereink.
  3. Idővel már kevés lesz a környezet elnyomása, változtatni, teremteni akarunk, de állandóan kudarcot szenvedünk. Ez frusztrál és megszüli bennünk az indulatokat, haragosak, agresszívak, dühöngők leszünk.
  4. De ahogy ez az állapot is tudatosul bennünk, úgy felismerjük és elfogadjuk: Nem győzhetünk minden ellen, nekünk kell behódolnunk a világ törvényei előtt, és ez így is van jól! Ez megszüli bennünk az elfogadást.
  5. Idővel, már annyira tudatosakká válunk, hogy ezt másokkal is meg akarjuk osztani. Így leszünk jószándékú segítők.
  6. Majd sok kudarc után belátjuk, mindenkinek önerőből kell megmásznia ezt a létrát, senkit nem tudunk átsegíteni egy fokon sem! Ezzel elengedjük a segítő jószándékot.
  7. Végül, nem marad már egy szerep sem, hiszen magunkat felemeltük, a többieket úgysem tudjuk, így hagyjuk folyni a világot, részévé válunk a világnak.
    Ezzel születik meg az, aki tudatosan hagyja kiáramolni a cselekedeteket. Nem válogat jó és rossz között, csak teszi a dolgát.