Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Sziasztok! Nekem a - komolyabban vett - bajaim kb. 3 hónapja
2010. augusztus 05. csütörtök, 17:05 | névtelen (útkereső)

Sziasztok!

Nekem a - komolyabban vett - bajaim kb. 3 hónapja kezdődtek, amikor - fizikailag - rossz futócipő és túl sok futás miatt először a jobb lábfejem kezdett el fájni, majd a bal, Achilles-ínak is, olyan szintig, hogy alig bírtam lábra állni. Túlterhelési szindrómát diagnosztizáltak, és persze nem futhattam, ami baromira hiányzik, mert abban töltődtem fel, semmi más nem okozott nagyobb örömet.. valószínűleg ezért is vittem túlzásba a futást :) (najó, ha így vesszük, a mozgáskényszer már több évre nyúlik vissza..)

Aztán kb. 1,5 hónapja kezdett el fájni jobb nyakam-vállam (ülőmunkát végzek, számítógépen dolgozom), két hete olyan mértékben összehúzódtak az izmaim - ekkor már mindkét oldalon, hogy nem tudtam leengedni a vállaimat, képtelen voltam ellazítani. Karzsibbadásom is van, sokszor a torkomban fojtogató érzés, és valószínű nyaki porckorongsérv is kialakult, MR-re hamarosan megyek..

"Kórelőzményhez" tartozhat, hogy a lábfájások előtt megismerkedtem valakivel, akinek azt hiszem lelkileg túlságosan kitárulkoztam, így az induló kapcsolatból semmi nem lett..

Ha valami tünetem van, azonnal előveszem a Dahlke könyvet, bár legtöbbször nincs is rá szükség, mert már fejből tudom,vagy sejtem,de valahogy most nem áll össze a kép.

A nagy dilemmám az, hogy min változtassak. Oké, persze, magamon, de ez a nehéz. Csak azon gondolkoztam el, hogy ez talán egy olyan jelzés, hogy munkahelyet kéne váltanom, mert ez a sok örömtelen ülés, görcsös görnyedés lehet, hogy hosszútávon tönkretesz. Vagy csak kimerültem, és néhány hét után másképp fogom látni...

Hátha valaki kívülről másként látja, várom a segítő ötleteket! Előre is köszi!

Szép napot mindenkinek!