Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Szerintem az teljesen mindegy, hogy akitől tanulunk, az egy élet
2009. március 16. hétfő, 20:06 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szerintem az teljesen mindegy, hogy akitől tanulunk, az egy életen át tanult, elolvasta a teljes szakirodalmat, Mesternek tartják, vagy csak a saját kútfőjéből merít. A lényeg az, hogy amit mond, az igaz, vagy nem igaz!

Persze erre mondhatnád, hogy honnan tudhatnánk azt, hogy egy tanító szavai igazak-e?! Nos, vannak, akik megérzik az igazságot, van már hozzá elég tudatosságuk. Ők biztosan nem vesznek el a hatalmas információáradatban!

Akiknek viszont nincs meg ez a képessége, azok csak bízhatnak benne, hogy nem hamis útmutatásoknak lesznek az áldozatai.

Azt gondolom, hogy egy jó mérce, ha megnézzük a tanító életét, hogy Ő mennyire tudta megvalósítani azt, amit tanít?!
Ha egy autószerelő műhelye előtt azt látom, hogy az Ő autója a leglerobbantabb, akkor oda be se viszem az autómat javíttatni!

A másik módszer a hitelesség tesztelésére az idő. Ha pár évtized múlva visszanézünk majd, hogy beváltotta-e az ígéreteket a tanítás, fejlődtek-e a tanítványok, akkor abból is láthatjuk, hogy csak csali volt, vagy működő módszereket kaptak-e az emberek?! De kinek van erre pár évtizede, hogy kivárja az eredményt?

Azonban ezek egyike sem helyettesíti a saját megtapasztalást, ami mindent elsöprő bizonyosságot adhat a tanítás hitelességéről.
Aki akarja, bármikor kipróbálhatja az önismereti módszereimet és akkor nem kell hinnie másoknak, lesz saját élménye.

De ha Te eleve elutasító vagy Velem és a gondolataimmal, akkor olvasgass továbbra is azoktól, akik másoktól már rengeteget olvastak, majd leírták, hogy nem tudják mi az igazság! : -)