Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Máté, Barátom
2010. augusztus 03. kedd, 21:18 | Buddhanita (útkereső)

Valahol olvastalak, Izidorral kapcsolatban. Mélyen bennem maradtak soraid. Szeretnék most reagálni erre, úgy érzem, megérett bennem annyira, hogy át tudjam adni, azt, amit megéltem.

Megbocsátás:

ha fájdalom ér minket, néha mondjuk, megbocsátunk, de igazán ez üres szó marad.

Ha megélem a fájdalmam, akkor döbbenek rá, az, aki megbántott, tulajdonképpen Mesterem volt. Rávilágitott egy alap tévedésemre. Ha belemegyek a fájdalmamba, megélem az egész szinfóniát, látom, a lelkemben siró hegedű hangja, csak egy elnyomott fájdalmam visszhangja. Látom azt az összefüggést is, ami a háttérben zajlik. Ha valaki nem "rúgott" volna belém, sosem jövök rá, mi munkál bennem hibásan. Ha tényleg megéled, megleled a gyökerét, akkor a fájdalom elillan.
Olyan ez, mint mikor álmomban kergetnek a szörnyek. Volt olyan időszakom, állandóan ezt álmodtam, halálosan féltem tőlük, csak futottam, mint az állat, mig egyszer csak nem birtam tovább. Összeestem, megfordultam, lesz, ami lesz, mégha most meg is halok, itt vagyok, öljetek meg. Erre a szörnyek megálltak. Néztek rám hülyén, most mi van? Erre én kiabáltam, na tessék, itt vagyok, elkaptatok, csináljátok velem azt, amit akartatok. Erre a válasz: mi akartunk? Te álmodtad, mi nem tudjuk mire volt ez? Eltűntek, én meg felébredtem. Na ilyen a fájdalom is. Elillan, mihelyst tudod, megéled, mi az.

Történt-e bántás? Jön-e a megbocsátás? Igen, ilyenkor jön. De nem is igazán megbocsátás ez, hanem inkább megértés. Hála lép a lelkedbe. És megköszönöd, amit tett. Igazából nem is bántás volt az, hanem tanitás.

Azt hiszem ezt irtad: "bántottam", bennem meg jött a kérdés, ha ezt igy gondolod, mire a megbocsátás számonkérése? Ráadásul akkor, mikor a másik pont még a fájdalomban dagonyázik, nincs még az átlendülés benne. Olyat kérnél, ami csak üresen cseng?

De nem is ezen lepődtem meg igazán: Skorpió középpontja.

Na itt egy titkot árulok el neked, de ne merd itt az oldalon tovább adni, mert úgy is rájövök ám! LÁTLAK, ha irsz ;).

Mindannyian Skorpió középpontját éljük a napjainkban.

Az a középpont az Egó középpontja. Hitrendszerünk mit enged be-ki, eszerint reagálunk. De ez ILLÚZIÓ. A valódi középpontot Te is megélted már: mikor a kis Tündéred megszületett. Ott voltál. A valódiban!

Te melyik középpontot Akarod igazán? Baj-e, hogy még nem ott tartunk? Rápirithatjuk-e ezt másokra? Ugye, hogy nem.

Ne keresd a "magasztost". Élted, hogy a magasztosság is elvész, ha középpontodban valóban jelen vagy.
Volt egy pillanat, mikor a sziveddel láttál: mikor megláttad a fájdalmát, majd belépett az elme, ami kikérte magának, játszmának láttatta veled az egészet. Felülirt a nagy játékos.

A középpont útja: a sziv és a megértés egybeolvadása.

öllelek, szeretlek, Szókratészem