Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ademon képe
Ez vagy igaz vagy nem. A mindennapi életre igaz lehet, mert ott
2010. augusztus 01. vasárnap, 16:53 | Ademon   Előzmény

Ez vagy igaz vagy nem.

A mindennapi életre igaz lehet, mert ott tényleg csak működünk de kevés tudatosság van benne.
Viszont ez azt jelentené, hogy nincs szabad akarat és minden determinált. Azonban a kreativitás és a képzelet nem hiszem hogy determinált lenne. Ott tiszta teremtő erő van. Úgy gondolom abban tisztán benne lehet a szabad akarat.

"Ott a jelenlét, a szeretet megold mindent anélkül, hogy akarnád, mert azzal, hogy jelen van, már dolgozik"

Ez mind szép és jó, és egyetértek vele, csak a gyakorlatban szerintem nem így működik. Az igaz, hogy a szeret mindenek felett áll. De ezt nem lehet kierőszakolni se másból se magadból. Csak azért mert le tudjuk írni és el tudjuk képzelni még nem leszünk tudatosabbak tőle. Hiába vádoljuk az ego-t mindenfélével, hiába mutogatunk ez nem fog segíteni, csak okoz egy látszatkönnyebbséget. Nehéz helyzetben nem biztos a bennünk lévő szeretet érvényesül, hanem a belső egész minősége, ami a gyakorlati tudatosságunkat adja. Hiába sugárzik szeretettől a megvilágosodott, lehet, hogy Ő ránézésre megigéz mindenkit, de ez egy hétköznapi embernél, aki nincs még ilyen szinten nem működik. A ezo-könyvekben szépen le van írva, hogy milyen ereje van a szeretnek csak épp arra van kevés tanács, hogy mit tegyen az ember akkor ha még nincs olyan sugárzó szinten?

Hagyja magát megalázni, megveretni mert ugyan milyen szeretetellenes visszaütni? A szeretet megideologizálni legalább akkor korlátoltság mint az erőszakot :)

Épp ez a lényeg szerintem. A szabad választás joga mindenek felett van, még a 10 parancsolat felett is, bizonyos tekintetben a szeret felett is. Ha valakinek ez nem adjuk meg mert a szeretetre hivatkozunk akkor azzal még nagyobb szenvedésbe is vihetjük. Lehet, hogy később az agresszív megnyilvánulásai miatt megüti a bokáját, de legalább abból jobban tud tanulni. A megvilágosodás felé szerintem a szabad akarat vezet nem a "kell" és az "így helyes". A szeret, a félelem, a teljesség megélése mind ezt támogatják, de tiszta megvilágosodás a maga szabadságával magasabb rendű még ezeknél is.