Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Nem skalár skála, valóban....
2010. július 30. péntek, 23:38 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Az érzékelés határai mentén tudunk szétválasztani, ki mennyit tud megkülönböztetni. Van, akinek csak a sárga létezik, van, akinek a sárga teljes színskála, ahogy a kék, mint a sárga komplementere és van, akinek az is színskála. A kék ismeretéből nem tudod meg mi a sárga, és ha a kettőt összekevered, lesz a zöld, mint önálló energiaminőség vagy színskála, attól függően, hogy hol vannak az érzékelés határai.

Megint itt sorakoznak a kreált dualitások. Lehet, hogy a megismerést szolgálhatja ezek kreálása, de tisztában kell lenni azzal, hogy csupán kreatúrák, nem többek. Egészebb a kreatúráktól nem lesz a világ és még csak nem is kreatúrák mentén egész.

A forma nélküli tökéletesen dinamikus, az energiaminőségek nem feltétlenül formai minőségek, sőt vannak energiaminőségek, amelyek nem tudnak formát ölteni, csak bizonyos formákhoz tudnak kapcsolódni és így tudnak jelen lenni a forma világában. De attól még léteznek és működnek a forma nélküli világban is.
A dualitáson valóban túl kell lépni, még a forma-nem forma dualitáson is.

:)

PS: Lenézés vs. "felpofozás". A felpofozás célja mindig megalázás, erről a gyerekpszichológia sokat ír. vö ki mire ugrik, úgy kapja a figyelmeztetést.