Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
 
Note: Event Views detected that you were very likely running the old version of event_views and has updated your DB tables with new fields required to use the new event_views module.
Ademon képe
Kicsit végig gondoltam a dolgot erről a szeretet - félelem
2010. július 30. péntek, 22:10 | Ademon

Kicsit végig gondoltam a dolgot erről a szeretet - félelem kettősségről, és arra jutottam, hogy a szeretet ellentéte nem lehet a félelem. Igaz ha "mennyiségileg" nézzük akkor a félelem egy jóval alacsonyabb energetikai állapot mint a szeret, sőt mondhatni az energia nélküli állapot. Ilyen esetben a félelem az ellentéte, igaz.

De...

...ha abból indulok ki, hogy mint érzelem és minőség akkor a szeretet ellentéte a gyűlölet.
Nekem elég egyértelműnek tűnik ez a párosítás, és sokkal logikusabbnak is. Ha a félelemnél van rosszabb, akkor az a gyűlölet, pont a romboló tulajdonsága miatt A gyűlölet nem más mint a félelem negatív irányú kicsapódása és "egoizálódása" az elmében, ugyanazzal az energiaszinttel mint a szeretet csak épp "negatív tudatosságban".

A félelem elvileg mindenképpen jelentkezik az emberben, akármilyen megvilágosult társadalomban is születik, mivel a születés után az üres értelem még nem teljesedik ki, így a bizonytalanság felhője még fennmarad egy ideig. Félelem nélkül nem is lenne megvilágosodás, épp ezért kell természetesnek lennie a megjelenésének.

A gyűlölet azonban pont a másik irány. A félelemből még születhet jó, azonban a gyűlölet maga a romboló elutasítás. Ugyanazzal az erővel, mely a szeretetben van, képes pusztítani. A gyűlölet veszélye épp abban van, hogy kritikus esetben nincs jelen benne a félelem. Mert mind az igazi szeretet és mind az igazi gyűlölet rendelkezik egyfajta tiszta magabiztossággal, ami a félelemben nincs meg. Épp ezért állnak egymástól a legmesszebb.

Ez alapján azt mondanám, hogy a félelem nem más mint a szeretet és a gyűlölet közötti üres rész, egy bizonytalansági felhő, a nullpont, ahonnan aztán ide vagy oda csúszhat az ember az energia-létrán.