Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Várható volt
2010. július 29. csütörtök, 11:56 | Hédi (útkereső)   Előzmény

Egyrészt azért, mert amikor az ember elérkezik a legbelső magjához, akkor ott már ha akarja ha nem, ha jó itt együtt csacsogni, ha nem EGYEDÜL van. Nem is lehet másként. És ezért visszavonul. Visszajönni már egy másik ember jön(ne) vissza.
Hogy ezt miért nem lehet megtenni, itt, együtt? Hát azért amiért innen már olyan sokan kiszálltak. Mert egyesek saját maguk szidalmazását másokon keresztül végzik, miközben hirdetik, hogy már unalomig analizálták magukat és már nem maradt egy porcica sem a sarokban, vagy éppen megvilágosodtak. Ilyenkor úgy érzi az ember mintha a rossz pszichológushoz tért volna be és hirtelen még a kijáratot sem találja. Egy ideig eltart, amig az ember rájön arra, hogy a többiek azért magyarázzák, hogy milyen rossz úton jár, hogy mit tehetnél jobban, mert közben ők sem tudják. Ide értve a megalkotót magát is.
Aztán amikor több ember számos másiknak magyarázza áttételesen a saját nyűgjét, akkor abból ez a kavalkád lesz. Főleg mivel moderátor is csak nagyon néha van és döntései a saját egónyomvonalán születtek. Eltart egy ideig, amig az egyed rájön, hogy ó, bocs mégsem vagyok én oly lemaradott, oly alávaló, csak "átvettem" dolgokat. És akkor feltolul a sok adok-kapok, a "felesleges" rágódás és megcsömörlik. Nem is csoda.
Annyi bizonyos, hogy véletlenül senki nem jár ide, sokat tanul, sokat csiszolódik. és végül dolga végeztével, kicsit sanyarú szájizzel távozik.
A másik ok pedig az, hogy itt nagyon, nagyon sokan irnak olyan dolgokról,amit meg sem éltek, csak egyszer már szerettek volna. Oktatnak (ki) féltudással a másik felét gúnnyal és lenézéssel pótolva. És amikor az ember ezt a leckét már átvette, akkor nincs már többé szüksége egy közegre, ahol sokszor magát lealacsonyitó módon nyilatkoznak meg emberek, vagy éppen szabály szerűen túrják ki társukat.
De, hát ilyen ez az oldal, ilyen embereket vonz be. Félreértés ne essék, jó magam is nagyon sok bitet megettem ezzel a társasággal virtuálisan és élőben is, ezért is tudom, mi ez a jelenség, tudom mi az amikor az ember idáig eljut.
Jó okulást és fejlődést Mindenkinek