Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Claryssza képe
A „mit tehetek én?” konkrét kérdés lenne a lényegesebb ...
2010. július 26. hétfő, 23:45 | Claryssza

+CSAK a tettet lehetne megítélni is, az EMBERT nem!!! - Megoldási alapnak erre a startkőre lépnék vissza...
Hisz fejlődése szempontjából mindenki más szinten van. Ha mások számunkra nem tetszően viselkednek, az azért van úgy, mert adott körülmények között az a legjobb, legtöbb, amit tehet. -itt tart, ennyire fussssa éppen:)
+A békéért sem lehet harcolni. Nem a hazugság, a korrupció, a megvesztegethetőség ellen kellene harcolni és általánosítanunk,hogy ilyen a világ(mint rajtunk kívűl álló valami?) hanem a becsület, a tisztaság ...stb mellett kellene levoksolnunk...

Szóval a kérdés az: mit tehetek én?

1. Beszállhatok a játékba, ( becsaphatom ugyan Magam, hogy csak élek a lehetőséggel,pl. hogy pénzért előnyt szerzek) de ezzel nem teszek mást, csak ugyanabban a vonatkoztatási rendszerben játszom, azaz el kell fogadnom az általa teremtett és kontrollált játékszabályokat is,ami:
-a „cél szentesíti az eszközt” elv elfogadása,
-morális devalváció.....stb
Akkor MINDEZ erre a szintre ránt, miért/min is csodálkozom?
VAN választásom.. akárcsak másképp oldom meg, pl. vállalom a felelősséget, tehát kifizetem a bírságot, vagy megbízom az orvosban, az allapellátásában, vagy külön magán-rendelésre megyek/viszem, ahol az adok-kapok tisztább játékszabályok között zajlik...Vagy csak ki kell nyitni a beszorított markunkat és elengedni a kapzsiságunkat, ami legtöbbször mozgat e témákban...stb...stb
A döntés mindig az enyém!

2. A probléma magasabb szintről oldható meg.
Akik nem látják be saját valódi, mélyebb érdekeiket, mert nincsenek a megfelelő tudatossági szinten ,náluk is a cél a lehetőség szerinti felemelésük. (nem a megsemisítésük)
Az emberekben azt a jót kell megszólítani, ami bennük van, amivel egymáshoz képesek kapcsolódni. /SZERETET
(Ez az egyén tudatossági foka, világnézete szerinti, embernél nagyobb idea felé való nyitást fogja mindenki esetében eredményezni. )