Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ez a jelenség engem is felháborít, és küzdeni
2010. július 26. hétfő, 11:42 | KatiPotter

Ez a jelenség engem is felháborít, és küzdeni próbáltam/próbálok ellene, segítettem egy olyan csoportnak, ami ez ellen küzd, akkor kaptam olyan véleményt, hogy nincs bennem lelki béke, ha harcolok valami ellen.
Pedig nekem pont hogy az adta a békét, hogy elfogadtam egy állapot el nem fogadását. Nem szabad elfogadni a csalás, hazugságok, kettős mércék és az önzés rendszerét. Merthogy most ez uralkodik valóban. Nekünk meg azt a leckét adja, hogy ennek ellenére is meg kell őrizni azt az értékrendet, amiért a "Nem éri meg becsületesnek lenni!" típusú öreg rókák lehülyeidalistázzák az embert. Pedig szerintem ez a "Nem éri meg becsületesnek lenni!" felfogás, természetellenes, önmagunk meg akkor vagyunk, akkor vagyunk boldogok, ha a kívülről jövő pofonok ellenére megőrizzük a becsületet."Legyél te a változás, amit a világban látni szeretnél", mondta Gandhi, mert csak így lehet fejlődés az egész világban is. Szerintem akár életünk árán is (az úgyis folytatódik, és jobb tisztább lélekkel folytatni, nekem mintha ez lenne előző életes lecke meg a kettős mércés dolog, de ebben még nem vagyok biztos, most szeretném majd rendesen visszautaztatni).
Hibás az is, aki a kenőpénzt adja: igen sajnos... Sajnos a családomban tapasztalom e jelenséget, és rossz látni. De ahogy elnézem összességében a társadalmat, már egyre többen vágynak a normális, természetes értékrendre, és próbálnak aszerint élni. Ez pedig spirituálisan szép lassan hat a világra, vagyis remélem. :)