Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
naphold képe
"Világosság"
2008. július 29. kedd, 16:37 | naphold

A „világ” bennünk van. Ha mi belül egyensúlyban vagyunk, akkor jöhet nagy változás, nagy vihar, mi akkor is gyorsan vissza tudunk állni az egyensúlyba. Ha én egyensúlyban vagyok, akkor a környezetemben élőket is helyre tudom hozni, hogy ők is megtalálják a saját egyensúlyi állapotukat. Ha velük megtaláltattam, akkor ők is tovább tudják vinni a saját környezetükbe, ami nem biztos, hogy számomra is ismert. Ez úgy működik, mint egy láncreakció.

Képzeljünk el egy hatalmas termet, melyben vannak ugyan 25-ös égők – mindegyikhez egy-egy kapcsoló, de nem találjuk a kapcsolókat a sötétségben. Elkezdjük tapogatni a falat és a hozzánk legközelebb álló kapcsolót felkapcsoljuk. Ekkor lesz egy pici világosság, mely a hodály megvilágításához kevés, de arra elég, hogy meglássuk a következő kapcsolót. Ha így szépen végigjárjuk a termet, egyszercsak fényárban fog úszni. Nos, ha a terem a „világ”, az égők az emberek, a kapcsoló pedig az emberhez tartozó egyensúly, akkor vajon mitől lesz a teremben világosság? Mágiától biztos nem, hisz az olyan, mintha bedobnék egy bombát – hirtelen nagy világosság – utána a romok.

Amíg az emberek nagy része nem tudja ezt az egyensúlyt önmagában létrehozni, addig hiába bármilyen mágia – a világ marad olyan, amilyen – vagy inkább egyre rosszabb.

Eta