Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: És akkor kiderül...
2010. július 22. csütörtök, 10:19 | hermess

... hogy az én "hatalmas tudásom" már Benned is ott van.

És rájössz, hogy már ösztönösen alkalmazod, mindig is tudtad, sőt a kislány is tudta, csak néhány összefüggés hirtelen összeállt, az ember elkezd "emlékezni" és egyszerre minden a helyére kerül. Emelkedtünk egy jottányit, vagy egy egész szintet, vagy egy hiányzó infómorzsa még beintegrálódott egy már meghaladott lépcsőfokba, ami révén végleg feljebb lehet róla lépni.

Bárcsak mindent alkalmazni tudnék már maradéktalanul az életemben, amiről tudom, hogyan működik. A Tudás és a Tapasztalások - mint két versenyautó, állandóan leelőzik egymást. Valaki kocsiját pedig egyenesen a tudásvágy hajtja, valakiét pedig a tapasztalás.

Aztán egy idő múlva az előrehaladott tudás és megértés után elkezdenek karonfogva tolongani a tapasztalatok, amíg utol nem érik azt: "Na, próbáljuk csak ki, fiacskám, hogy is működik ez?" Előbb tud valaki, és ezt hitelesen meg kell élnie.

Aki pedig a saját bőrén tapasztal keserű élményeket, törvényszerűségeket, amelyeket korábban még nem volt képes tudatosítani (de még az is, aki már ösztönből helyesen tesz helyénvaló dolgokat és egyszerűen sikeres) - hirtelen átlátja a működés lényegét, a történések okait, a kapcsolati problémáit. Először cselekszik - helyesen, vagy helytelenül - majd tapasztal, amíg a megértésig el nem jut.

Egyikkel sincs semmi baj - valakire a Tudásvágy, másokra a Tapasztalás útja illik jobban. Talán inkább azzal van baj, ha tartósan, esetleg életeken át túlsúlyba kerül valamelyik. De miért is ne hozhatnánk össze közösen egy Audi TT-t e két T betűs módszerből?

A teljesség kedvéért ide kell írnom, hogy harmadik ösvény is létezik - az Istenimádat, önátadás útja. A harmadik típusú versenyautót a Hit hajtja. De erre most ne térjünk ki, mert talán az itt blogolókra ez kevésbé jellemző.

Felemelő élmény hozzásegíteni embertársunkat ahhoz, hogy bármely szinten képes legyen meghaladni önmagát.