Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Megértelek, mert nekem is ezzel voltak/vannak bajaim a mostani
2010. július 19. hétfő, 18:52 | jessica73   Előzmény

Megértelek, mert nekem is ezzel voltak/vannak bajaim a mostani férjemnél, csak más aspektusban. A válaszaiból ítélve lehet, hogy inkább az a gond, hogy nálatok is kezd szétnyílni az olló, kicsit magasabb tudatossággal rendelkezel, mint ő, persze nem vagyok ennek szakértője, csak megélője. :-)
Jó lenne rájönni, hogy miért van ez és mi ennek a valódi oka, mi van a háttérben, mármint hogy eltartatja magát. Ha olyan családból származik, ahol folyamatosan azt kapta, azt sugallták, hogy "Te ne gondolkodj fiam, ne cselekedj, mert mi tudjuk, hogy neked mi a jó, akkor annak lehet egy olyan hatása, hogy felnőtt korára "tojik" mindenre. De az is lehet, hogy súlyos önértékelési problémája van és ezért inkább nem tesz semmit, mert nem mer szembesülni a valódi képességeivel, fél, hogy kudarc éri. De persze hangsúlyozom, hogy nem vagyok szakértő.
Ha nem jutsz vele dülőre, akkor lehet, hogy a szakítás a megoldás, mert nem szolgálhatod ki és nem tarthatod el egész életedben. Lehet, hogy pont egy ilyen "sokk" váltana ki belőle egy elgondolkodást, vagy cselekvést.
Én emlékszem, hogy amikor még az 1. férjemmel éltem, nekem óriási gondot okozott az ő elengedésével kapcsolatban, hogy nem mertem elhagyni, mert féltem, hogy mi lesz vele? Ki fogja eltartani? De egy idő után már annyira elegem lett, hogy nem érdekelt és csodák csodája, megoldotta. Talált egy 20 éves tapasztalatlan lányt, aki mint én annak idején, úgy viszonyult hozzá és akit kedvére irányíthatott. Még a házasságunk alatt lett neki ez a kapcsolata, de nem haragudtam érte, megértettem, hogy ő így tudja biztosítani magának a a létet és ezt elfogadtam, így el tudtam engedni.