Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
 
Note: Event Views detected that you were very likely running the old version of event_views and has updated your DB tables with new fields required to use the new event_views module.
Márquez nagyon szép! Bölcs ember szavai. Igen, ma mindenhonnan a
2009. március 06. péntek, 20:21 | iringo (útkereső)

Márquez nagyon szép! Bölcs ember szavai.
Igen, ma mindenhonnan azt halljuk, hogy tégy úgy, mintha ez volna az utolsó nap az életedben. De az ember nem lehet a nap 24 órájában, és az év minden napján eufóriában. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy ahol fény van, ott árnyék is van, mert fény nem létezik árnyék nélkül!
Ezt tartom az egyik legnagyobb problémának, hogy mindenhonnan azt kapjuk, hogy pozitív gondolkodás, egyebek. Az embereknek igenis természetes állapotuk az is, ha éppen szomorúak, vagy egykedvűek. Nem kellene pszichiáterhez küldeni őket. Csakhogy sokan ezt elfelejtik, és világvégét látnak egy egyszerű rosszkedvben is.

Természetesen törekednünk kell a jó dolgokra, az örömre, de ez bizony sokszor nem magától jön, hanem dolgozni kell rajta. És ez a legfontosabb momentum. Nagyon kevesen bólintanak rá, mindenki mástól várná el, a munkálkodást mert a lustaságot az ember nem vallja be - különösen ha maga az!

Lehet, hogy ma valamiért pocsék napod van, de ha ez az utolsó? Úgy gondolom, hogy igyekeznünk kell jól érezni magunkat, de nincs rá garancia, hogy mindig minden mézes-mázas pozitív-gondolkodással bevont (don't vorry, be happy) amerikai maszlagot megegyünk.

Mint ismeretlen költő mondta:
" Az emberiség olyan, mint a krumpli. A java a föld alatt van!"

Szép estét nektek!