Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Általában: A hétköznapi önbecsülés felépítése. Figyelsz
2010. július 19. hétfő, 13:59 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Általában: A hétköznapi önbecsülés felépítése. Figyelsz magadra, figyelsz a saját jelzéseidre, mikor érzed magad jól, mikor érzed, hogy ez neked nem jó, mikor érzed, hogy valami furcsa, valami idegen, az anyukád, a nagyanyád, apukád, nagyapáőd vagy valamelyik sablon szól ki belőled. Ha észreveszed, hogy egy nyomasztó rutin közepében vagy, akkor megállsz egy pillanatra és tudatosítod, hogy ez eredmény pont az lesz mint eddig, ha ugyanúgy csinálod mint eddig. Kitalálsz vagy kitaláltok valami más forgatókönyvet, ha az sem jön be, jöhet az újabb, egészen addig, amíg valóban kedvedre való nem lesz az ügy.

Magad felé a jóérzéseid gájdolnak el. A nagy érzelmi hullámzások az önámítások mellett alakulnak ki, ahogy a tenger is ott vet nagy hullámot, ahol nem túl nagy mélységben sziklának ütközik. Nem az a kérdés, hogy ki vagy, hanem hogyan érzed jól magad és akkor fogod maradéktalanul jól érezni magad, ha önmagadhoz hűen élsz, ha nem csinálsz olyasmit, amit nem akarsz, ha nem teszel olyasmit, ami számodra terhes, ha nem csinálsz sem áldozatot, sem mártírt, sem akármit magadból. Nem vagy egyik cimke sem. Biztosan nem vagy a nagy magyar anya, nem elég, ha jól érzed magad a gyerekkel? Ha meg szarul akkor tudsz változtatni a helyzeten, nem? Ha meg pont nem vagy a topon akkor kibekkeled, mert tudod, hogy ez is elmúlik. Ha kínosan mosolyogsz, nem ámítod megad, hogy örülsz.
Csupa fontos apróság, jelzés magad felé, hogy számítasz magadnak, odafigyelsz magadra. Odafigyelés, észreveszed mi jó és mi nem, elfogadás, tudomásul veszed mi jó és mi nem, önbecsülés, a saját jóérzéseid mentén cselekszel, nem teszel meg senki kedvéért olyasmit, ami neked nem jó.

Az alapvető világosságra a vonzás törvénye is megtanít. Vagyis, amit akarunk az van, ami van, azt akartuk. Ha azt gondoljuk, hogy de én nem ezt akartam, akkor az első szabály lép életbe, minden pontosan úgy történik, ahogy mi akarjuk. Mi a fenének akarom én ezt? Mire volt jó ez nekem?
Ki a fene akarna magának ilyet? Mi kellene ahhoz, hogy jól érezzem magam? Ezekre a kérdésekre minden olyan helyzetben válaszolni kell, amit úgy élsz meg, hogy valójában nem ezt akartad. Mert, de igen, csak a mögöttes ügyekkel nem vagy tisztában.

Konkrét helyzetben: Ki kéne nyomozni "a párkapcsolat kisemmiz" típusú helyzet volt-e már a családban. A felmenők és oldalágiak egyaránt lehetnek. Volt-e a családban olyan férj, akit a feleség kisemmizett, volt-e olyan asszony, akinek a vagyonát a férj elkótyavetyélte? Ha igen, akkor családállításos technikával ezt helyre kellene tenni.