Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szia! Nem látok bele, de szerintem a benned élő nő akkor tud
2010. július 19. hétfő, 11:27 | KatiPotter

Szia!
Nem látok bele, de szerintem a benned élő nő akkor tud igazán kibontakozni, ha nem hagyod magad elnyomni. Nekem is volt ilyen volt párommal, nem anyagi, hanem szellemi téren próbált teljesen elnyomni. Ez ki is ölte belőlem az érzéseket aztán, és ott is hagytam. Utána kaptam még elnyomókat, de nem hagytam magam, vitatkoztam, a kapcsolat végének árán is. Szóval a sarkunkra kell állni, ha kiszolgáltatva érezzük magunkat. Nem hiszem amúgy, hogy hiányoznának a női energiák, inkább csak hagyod magad. Mostani párommal is voltak viták, de megtanultam a diplomatikus módszereket egyrészt, másrészt ő is kereste a megoldást, tehát rajta is múlt (az ilyen két emberen múlik) és meg tudtuk beszélni a dolgokat (utána következőnél hiába tudtam ezeket a módszereket, nagyon önfejű volt, és vége is lett a kapcsolatnak, nem ő volt az igazi, próbáltam rajta túl lenni és keresni a velem összeillőt).
Én mindig akkor érzem magamban a női energiát, mikor szerelmes vagyok, vagy amikor nem volt párom, akkor elképzeltem, milyen lenne, ha lenne, és ezáltal éreztem, hogy tudok mennyire tudok szerelemmel is szeretni, tehát a nő bennem él (nem kell hozzá feltétel). De azt később megtanultam hozzá érezni, hogy ez ehhez tartozó férfi energiája milyen, aki biztos nem olyan, aki igazságtalanul viselkedik, hanem pl benne is megvan a gondoskodás, csak férfi oldalról (pl védelmező jellegű). Szóval ez szerintem egyszerűbb, ösztönösebb, és nem kell nagyon keresni, és benned is ott van a nő, nem kell nagyon fogalmazni. Inkább arra koncentrálj, hogy ne hagyd magad. Vizsgáld meg, az élet más területein is jellemző lehet-e rád a túlzott megalkuvás. Nekem nagyon is jellemző volt, de azt hiszem, most már sokkal jobban érzem az egyensúlyt, és az alkalmazkodás már nem megalkuvás. Mérleg a holdjegyem, ezt is kellett megtanulni, megtalálni magamban a kost, de egyben megtartani az egyensúlyt alkalmazkodás és kiharcolás között. Utána a női energiákat is jobban éreztem, mert jobban tudtam szeretni is szabad nőként, jobban tudtam, milyen párt szeretnék, (és már nem is tudnék szeretni önző férfit).
De lehet, most nem olyanokat írtam, amire igazán szükséged lenne, csak a saját tapasztalatom tudtam megosztani, de hátha a te esetedben is vannak hasonló vonások.