Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Vélemény
2009. március 06. péntek, 12:20 | Balage (útkereső)

Nekem abszolút nem tetszik ez a szemléletmód. Miért kell egyeseket energiavámpírnak titulálni, és energiapajzsot vizualizálni stb.? Ez olyan mint a boszorkányüldözés, a gyűlölködés kezdete, mert sokkal könnyebb az energiavámpírnak kinevezett rokonainkra, ismerőseinkre stb. áthárítani a saját felelősségünket. Ne haragudjatok meg, de amikor ezt olvastam a szarkasztikus énem ezt mondta:

"Most nagyon meg vagyok rémülve. Van egy ismerősöm, aki pont olyan mint amilyennek leírták. Erőszakos, nem lehet mellette szóhoz jutni, olyan mintha teljesen erőtlenné válnék mellette. Úgy érzem nincs saját akaratom.
Ha legközelebb meglátom, azonnal karót döfök a szívébe, kifolyasztom a vérét, és addig ütöm a rohadékot, amíg meleg. Persze előtte energiapajzsot vizualizálok, nehogy meggyengítsen az elhatározásomban, és megkegyelmezzen neki az ártatlan szívem, amiből amúgy áramlik az önzetlen, mindent elfogadó isteni szeretet.
Esetleg, ha találnék társakat, felállíthatnánk egy rögtön ítélő bíróságot, és megkezdhetnénk az energiavámpírok módszeres kiírtását, hogy megtisztítsuk az emberiséget a fertőtől, és végre egy jobb világban éljünk."

Persze nyilvánvaló, hogy az "életenergia" a sok felől a kevés felé áramlik. Ha nem akarod, hogy mások szipolyozzanak, légy te a fekete lyuk, ha pedig fényes vagy, az ezzel is jár.
Nem azt mondom, hogy hagyni kell, hogy egyes lelkisérült emberek rajtunk élősködjenek, mert

"Ha egy halat adsz az éhezőnek, lesz ebédje, de ha megtanítod halászni, egész életében lesz mit ennie."

Ha valakiben meg van a szándék, hogy halásszon, és módunkban áll segíteni, akkor helyénvaló így tenni. Végső soron itt egyszerűen egy rossz beidegződésről van szó, egy belső igény nem megfelelő kielégítésére. Bizonyos szituációban mindenki így viselkedik.
Szerintem ne legyünk szűkmarkúak az "energiáinkkal", de legyünk képesek nemet mondani.