Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
érzelmek elengedése
2010. július 16. péntek, 16:49 | Michaelita

Azt nem tudom, hogy mit vagy miket is kell pontosan elengednünk (ott még nem tartok), de azt figyeltem meg, hogy legjobban az érzelmek játékai fárasztanak ki/le és ha csak az érzelmi töltéseket meg a feleslegesen erős, múltbéli kötődéseket el tudom engedni, akkor nagyon sokat tettem azért, hogy a lelki békém, belső egyensúlyom helyreálljon. (én mindent úgysem tudnék most még elengedni egyszerre:)

Az pedig mit is jelent, amikor cigit kívánunk? Ezen már én is gondolkodtam többször.
Nem dohányzom, de amikor szeretném elengedni a körbe-körbe vágtázó gondolataimat, vagy a túl nagy érzelmi töltést, akkor a cigifüst kifújásával valami sokkal többet fújok ki önmagamból. Ezen kívül azt is megfigyeltem, hogy mivel nagyon-nagyon ritkán gyújtok rá (2-3 havonta egyszer-egyszer), ezért a szervezetem felélénkül tőle és a sejtjeim elkezdenek egy élénk, aktív tempót (ezért nekem lustaság leküzdésére is jó:)
Hogy mi hiányozhat még ilyenkor? Erre van egy történetem. Hollókőn nyaraltam és úgy a 4. vagy 5. napon valami nagyon-nagyon hiányzott. Nagyon jól éreztem magam ott, nem értettem, hogy mi hiányzik. Egyszer csak bevillant, hogy cigizni szeretnék. Elrohantam gyorsan a városka egyetlen üzletébe, mert csak 3 óráig volt nyitva, vettem egy doboz cigit és elmentem egy gyönyörű, zöld parkba, leültem elszívni. A büféből kijött egy hölgy, rámmosolygott és rámkérdezett, hogy hogy lehet ilyen jó levegőn mérgezni a tüdőmet... előtte azon töprengtem, hogy miért hiányzott a cigi... a hölgy kérdésére jött automatikusan a mélyről jövő válasz: Pesti vagyok és valószínűleg túlságosan kitisztult a tüdőm, hiányzik a jó kis pesti szmog! Ezen a kijelentésen magam is megdöbbentem, s mindketten jót nevettünk.
Néha ilyen egyszerűek a dolgok (nálam:)