Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ademon képe
Merész abból a szempontból, hogy a Lélek hajlamos függővé
2010. július 16. péntek, 13:46 | Ademon   Előzmény

Merész abból a szempontból, hogy a Lélek hajlamos függővé válni ezektől az állapotoktól, pedig pont az önállóság lenne a lényeg. Talán nem is a megvilágosult állapot fontos, hanem inkább az, hogy uralni tudd magad, érzés és akarat szinten is. Ekkor vagy teljesen Önmagad. Egy drog épp ezektől a dolgoktól foszthat meg, hiszen belevisz magától anélkül, hogy lenne mögötte érdemi törekvés, vagyis a lényeg veszik el.

Szerintem ez az érzékeléses dolog minden embernél alap, csak épp nem figyel rá tudatosan, mert sok minden előítélet vagy egyéni nézőpont elhomályosítja. Szerintem ez is attól függ mi a fontos neked, hogy benned milyen dolgok érvényesülnek a kiteljesedés címén. Pl. egy gazdag ember akinek az életében a pénz volt a "kiteljesedés" lényege, az ösztönösen is ezt fogja figyelni, mert tapasztalati alapon ez raktározódott el benne, ezt fogja keresni. Az észlelésében ez kerül előtérbe. Számomra a megvilágosodás volt a legmeghatározóbb élmény, így tudat alatt is ezt keresem mindenkiben. Persze valójában talán nem is kéne keresi és akkor máris megkönnyíteném a dolgom :)

Mikor figyelek ezekre ott is erények és egyéb tulajdonságok jelennek meg. Ez olyan mintha egyénileg tapasztalnád meg az ő lelki világát, valóságát. Onnan pedig a saját tapasztalataid segítenek abban, hogy "szétbontódjon". Néha csak érzed, hogy valami nincs rendben ott, de nem tudod megmondani mi. Aztán hallasz valami info-t az életéről és hoppá beugrik, hogy "ez az". De ez a képesség mindenkiben megvan, viszont a megvilágosodás tapasztalata legalább érzés szinten ad egy tiszta "térképet" az emberekhez.

Ja és persze nem csak emberekre igaz ez. Minden élőlényre működik. Ekkor tudatosul az emberben ,hogy mennyire egyenlőek vagyunk. Sokszor látom, hogy egyes állatokból mennyivel több tudatosság sugárzik mint az némely emberekből. Pont ez a felismerés mutatja meg, hogy mennyire nincs különbség köztünk és közöttük.