Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Hogyan lehet mindenkit kedvelni ? Elfogadom, hogy olyan, amilyen
2010. július 14. szerda, 22:24 | Kavics22   Előzmény

Hogyan lehet mindenkit kedvelni ? Elfogadom, hogy olyan, amilyen; nem az esetem. És akkor mi van ? Tudomásul veszem, ennyi ! Vagy szedjem darabokra és keressem meg az emberben azt a tulajdonságot, amit esetleg képes vagyok kedvelni ? Nem megy. Személyiségünk sok ezer darabból áll össze, de nálam az összhatás a lényeg. Látszólagos ellentmondás, de akkor is képes vagyok kedvelni valakit, ha ez az összhatás kívülről szemlélve negatív, ám az ösztöneim mást súgnak. De csak elhatározásból kedvelni bárkit is - lehetetlen számomra és kőkemény önbecsapás.

Onnan tudom, hogy valakit szeretek, hogy a meghatározó cselekedeteim előtt, vagy közben mindig Őt helyezem előtérbe. Egyszerűen nem tud győzni az ego, mert a szeretet sokkal erősebb. Mi több, meg sem tud jelenni, mert már az első pillanatban spontán belép az igazi, önzetlen szeretet.

Ha valaki igazán szeret Téged, az ő lelkén, az ő érzésein, szemein keresztül látod önmagad. Ez egy olyan belső harmóniát, nyugalmat, tisztaságot teremt Benned, amikor már fel sem teszed a kérdést, igazán szeretnek-e.

Gyanítom, hogy ezekre a kérdésekre csak saját válaszok vannak, a Tiéd kedves Gyuri még várat magára. És lehet, hogy még az enyém is, de most így érzek.