Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Gondolizé...
2010. július 14. szerda, 14:11 | Karmatörlő (útkereső)

Szia Michaelita! Megkérdezted már magad, hogy a gondolataid honnan vannak? Megnézted már honnan bukkannak fel az agyadban?
Mert én igen.
Végignéztem a gondolatáramot, belekapaszkodtam egybe és visszakövettem a forrásához. Hónapokon keresztül csináltam, de nem akartam elhinni, hogy igaz, amit "látok". Le kellett ellenőriztetnem.
Létezik a gondolatvilág, és a gondolatvilághoz kapcsolódunk, ki így, ki úgy. A hozzánk kapcsolódóktól és a bennünk élősködőktől is gondolatok, érzések tömkelege származhat.
Egy hétköznapi embernek a gondolatai túlnyomó többségéhez semmi köze.

Nem azért, mert médiumok és felsőbb lények szólnak ki belőle. Szó sincs róla, nem azért.
Azért, mert így konstruáltak vagyunk mindannyian és minden a tudatosodásunkat szolgálja.
Nem az a kérdés, hogy agy vagy szív, és ha agy, akkor halott, az igazi a szívvel gondolkodás. Egy frászt. Ebben sincs igazi. A ló túlsó oldalán is lepottyanás esete van, nekünk márpediglen lovagolni kellene.:)

Mindegyik agynak megvan a szerepe az életünkben. A szokásos ezotér szembeállítás csak azért olyan népszerű, mert a dualistás logikájában az jól mutat, és mert a szív és a hasi agy kikerült a agyak közül és kikerültek az emberek tudásából is, vissza kell hozni. Az összes agyunknak megvan a maga jól integrált szerepe az életünkben, az összeset használni kell pont arra, amire való. És persze az összeset meg kell tisztítani, a kapcsolódásokat helyreállítani és újrakalibrálni. Nekem még nem világos a fizikai agyainknak és a mezőiknek a kapcsolati rendszere és működése, csak azt tudom, hogy van még tanulnivaló ezen a téren is.

Nem tudom mit értesz élő, organikus gondolkodás alatt. Olyan, mintha félnél a haláltól.
A halál energiáira a mindennapok menedzselésében is szükségünk van. Minden idejétmúltat, túlhaladottat a halál energiái darabokra szednek és újrahasznosíthatóvá tesznek. A szerves hulladék így lesz humusz. A szervezetünk tumorelhárító mechanizmusa minden nap folyamatosan működik és a túlszaporodásra hajlamos sejteket elpusztítja, sejthalál. A kártékony, korlátozó kapcsolat így lesz az enyészeté, felszabadulnak az energiáink, hogy valami újat, számunkra jobbat hozzunk létre.

Az életünk az energiáink kiegyensúlyozásáról szólnak, hogy helyén tudjuk kezelni az ügyeinket, hogy mindazon energiákkal, az élet- és halálenergiákkal is, amelyek rendelkezésünkre állnak bölcs teremtőkként gazdálkodjuk.

:)