Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Nem találom a megoldást- tünetek hegyén-hátán
2010. július 08. csütörtök, 12:52 | Chapelle (útkereső)

Sziasztok,
sokat hallottam már arról, hogy egy betegségnek lelki okai vannak, de valahogy soha nem tudom, hogy nálam mik ezek. Kisebb koromban sosem volt semmi bajom. Kifejezetten erős szervezetűnek, teljesen egészségesnek tartottam magam. Ez azóta megváltozott. Évek óta, állandóan van valami bajom, de az orvosok sosem tudtak pontos diagnózist felállítani.
Nemrégiben hányingerem volt folyamatosan, hónapokon át. Semmi nem segített. Kb.februárban jelentkezett, de nem először. Tavaly kb ugyanekkor ugyanez a bajom volt. Arra gondoltam, talán a túlhajszoltság miatt alakult ki. Ekkor ugyanis iskolába jártam és általában ebben az időszakban (február-március)már nagyon fáradt voltam. Tehát idén is előjött ez a hányinger...minden gondolatom ekörül forgott, hiszen egész nap éreztem. Nem tudtam rendesen semmire koncentrálni, pedig muszáj lett volna tovább tanulnom, mert közeledett az érettségi időszak. Aztán az írásbeli érettségi előtt kb.1 héttel, elmúlt a hányingerem. De az érettségit megelőző hétvégén megint valami bajom lett. Az a baj, hogy rendesen le se tudom írni, hogy mi a probléma...nem találom rá a pontos szót. Tehát akkor azt éreztem, hogy el fogok ájulni...nagyon rossz érzés volt, teljesen pánikba estem. Attól féltem annyira rosszul leszek, hogy nem fogok tudni vizsgára menni. Az ájulás érzés mellett valamiféle szédülést is éreztem, de nem a konkrét értelemben vett szédülést...nem tudom pontosan leírni. Ez a probléma azóta se múlt el. És ez sem most először jött ki nálam, már korábban is, 3 éve is volt ilyen, akkor kb.fél évig vagy még tovább is tartott. Először teljesen megrémültem. Annyira rossz volt, hogy aludni sem bírtam. Később már inkább idegesített a dolog és próbáltam róla nem tudomást venni...így el is múlt. Úgy gondolom, hogy mindkét esetben a feszültség, stressz áll(t)a háttérben. Akkor kis-érettségiztem és nyelvvizsgáztam, most meg érettségiztem. De a problémám az, hogy még most se múlt el, pedig már vége a vizsgaidőszaknak.
Emellett még más problémám is van. A hasam folyamatosan fáj, ez is már több hónapja. Orvosnál is voltam, de nem tudták megmondani, hogy mi bajom van. Szervi elváltozást nem találtak. Sokszor már reménytelennek látok mindent. Igazából már annyira hozzászoktam, hogy mindig van valami bajom, hogy azon lepődök meg, ha nincsen. Hozzáteszem még, hogy eléggé pesszimista ember vagyok. Ezenkívül aggodalmaskodó és azt hiszem egyáltalán nem viselem jól a stresszes helyzeteket. Gondolom ezek is szerepet játszanak a betegségeim kialakulásában. Gondolkodom is rajta sokat, hogy miért, de egyszerűen nem találok rá választ.
Szeretnék egy kis útmutatást kapni.
Köszönöm a segítséget.