Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ez nem a halálról szól
2010. július 06. kedd, 13:18 | Névtelen (útkereső)

A fájdalomhoz van köze. A fizikai és lelki fájdalomhoz, a tehetetlenséghez, kiszolgáltatottsághoz, a megalázottsághoz, a hatalommal való visszaéléshez, amikor sportból kínoznak valakit, hogy szenvedjen vagy azért, hogy elárulja szeretteit vagy társait, hogy bebizonyítsák neki, hogy gyenge, képtelen megvédeni magát és akik fontosak számára. És nincs segítség, nincs senki, akit segítségül hívhatna, nincs senki.

De egy ilyen helyzetben nem a halál a cél, hanem, hogy beleégjen és domináns érzelmi és gondolati minta alakuljon ki a tudatalattiban a tapasztalat nyomán, hogy gyenge, értéktelen senki, aki a nagyokkal, a hatalmasokkal nem kezdhet ki, hogy kevés.
Ha valaki az ilyen típusú konfliktuson nem képes túltenni magát, akkor beleégett az áldozattudatosság, aki képtelen megvédeni magát és a szeretteit, képtelen arra, hogy alakítsa saját sorsát, hiszen gyenge, kiszolgáltatott, mások viszont erősek és a hatalmasokkal nem kezdhet ki, csak egy áldozat.

Előttünk áll a hatalmától megfosztott modern ember. Szerintem emberek milliárdjai küzdenek hasonló emlékekkel, persze van, aki csak most gyűjti be.

Megkapta az emléket, akkor dolgoznia kell vele, mert túl kell lendülnie rajta. Már képes rá, ezért jött most elő. Szerintem egy fókuszálatlan félelem-, fájdalom- és bűntudatoldással érdemes kezdeni, és amikor annyira kioldódnak a bénító érzelmi töltések az emlékből, hogy már végig tudja nézni, akkor lehet elkezdeni vele dolgozni. Most megkapta az esélyt, hogy visszavegye teljes alkotó hatalmát, de ez az emlék még útjában áll.

Amikor megkapunk ilyen emlékeket, soha nem hagynak egyedül bennünket. Majd sorra, időről-időre megjelennek a szereplők, akikkel karmikus szálakat el kell varrni. Meg kell bocsátani nekik mindazt a borzalmat, amit velünk vagy szeretteinkkel szemben elkövettek. Ott lesznek a szobádban azok, akik a borzalmakat elkövették, neked pedig le kell gyűrni a rettegésed, hogy újból megtörténik, és meg kell bocsátani nekik. Ez csak akkor történik meg, ha már készen leszel rá.
Magadnak is mindent meg kell bocsátani, amit bűnödül tudsz, legyen az a tehetetlenség, a gyengeség, akármi.