Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Vallásos fanatizmus
2009. február 25. szerda, 11:45 | Huszti Sándor -...

Amit itt felvetsz, egy régi probléma, a keresztények az elmúlt 1-2 ezer évben nem tudtak leszokni az erőszakos hittérítésről, csak ma már a törvények nem engedik meg, hogy kerékbe törjenek, karóba húzzanak vagy megégessenek, pedig fogod tapasztalni, hogy a Jézus nevében még ma is megtennék!

Jézus és a szeretet követőinek nevezik magukat, de egy cseppet sem lelni bennük szeretetből, elfogadásból, vagy együttérzésből, úgyhogy szerintem ne a szavaknak higgy, hanem a tényeknek!
Nézd meg, hogy aki éppen meg akar Téged győzni a maga hite felől, mennyire hitelesen éli azt a saját életében?
Élővé válik-e benne a tanítás, vagy csak a fejéből beszél?

Hit - Vakhit

Mivel a legtöbbük nem a szív útját járja (pedig Jézus ezt hírdette), ezért a hitre hivatkoznak, hogy mennyire fontos, hogy higgyél!
Ha megnézed, atörténelem legnagyobb baklövéseit olyanok tudták elkövetni, akik elég erősen hittek a maguk vagy más hülyeségében! Tehát a hittől sokkal fontosabb a józan ész és a szívedben a szeretet!

A vallási fanatista az egyházban, a vallásban, vagy a vallási vezetőjében hisz. Az igaz hívő Istent szereti.

Ha valaki szeret, akkor el tudja fogadni azt is, hogy mások nem tartanak még ott a lelki útjukon, hogy azt tegyék, ami a legjobb lenne számukra! Ezért engedi mindenkit, hogy a saját hite, elve, vagy tévedései szerint éljen.

 Az igazság az, hogy sokan azért kerülnek egy-egy vallás "hálójába", mert kényelmesebb nekik nem gondolkodni, csak követni egy eszmét.
Megmondják nekik, hogy miben kell hinni, az miért úgy van és ha kételyei is támadnának, akkor leszerelik azzal, hogy: "Az ember nem érthet meg mindent!" vagy hogy"Isten útjai kifürkészhetetlenek!"

Aki nem akar gondolkodni, nem akarja igazán megkeresni a belső valóságot, az megelégszik ezekkel a válaszokkal, és gyakorlatilag lebutítja magát! Így nevel az egyház tudatos lények helyett, birkákat, hogy az ő jó pásztorainak meg legyen a nyája, aki eltartja.

Ki a Gonosz?

A másik betanult kliséjük, hogy aki nem az Ő útjukat követi, azt behálózta a Gonosz, az a Sátán szolgája!

A középkorban még lehetett ilyennel riogatni az embereket, de ma csak nevetségessé teszik ezzel magukat!
Ha valaki nem adja el szándékosan magát a sötét erőknek, akkor Ő nem lesz senki szolgája. Emberi gyarlóság és rosszindulat az Ördög belekeverése nélkül is van, amíg az ember tudatosabbá nem válik, hogy feloldja ezek mély gyökerét magában.

A keresztényeknek nem sikerült imával kiűzniük magukból a mohóságot, hiúságot, büszkeséget, agressziót, sértettséget, haragot, manipulációt, rosszindulatot...
Akkor milyen jogon hírdetik, hogy az Ő vallásuk megszabadítja a követőit a sátáni erőktől?!

Önmagát tisztítsa meg minden keresztény a negatív személyiségjegyektől, és utána majd hitelesen hírdetheti nekünk a szeretet útját!