Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Sziasztok! Hasonló témán én is sokat rágódok: nagyon szeretnék
2010. június 29. kedd, 16:17 | KatiPotter

Sziasztok! Hasonló témán én is sokat rágódok: nagyon szeretnék dolgozni. Sajnos egyelőre nem fejeztem be a sulit, még fél év, emellett persze dolgozhatnék, csak a betegségeimet is meg kell oldani mellette (egy műtétem már tuti lesz, de lehet kettő, és a mostani munkahelyek nem tolerálnak ennyi szabadságot). És már alig várom, hogy valamit aktívan tegyek. Ezért foglalkoztatott ez az érzés: vágyom rá, hogy dolgozhassak, mert jó érzés, ha tehetek valami olyat, ami jó egy közösségnek (és persze a megélhetés miatt a családnak is segít). Hogy most akadályozva vagyok, segít abban, hogy később jobban megbecsüljem, és ne azon nyafogjak pl hogy "jajj korán kell kelni, meg a flúgos főnök stb stb".
Persze a házimunka is munka, de az önmagában nekem nem adja meg azt az érzést. Talán mert azt olyan alapnak tekintem, mint a tisztálkodást, vagy nem tudom, és nem visz ki az otthoni légkörből a nagyobb közösségbe, amire pedig vágyom, annak ellenére, hogy nem bírnék meglenni a családtagjaim nélkül.
Szóval ezeket tapasztaltam a munkával kapcsolatos érzésekkel, remélem, nem osztottam meg feleslegesen. :) (Még új vagyok, és nem tudom, merjek-e írni dolgokat, valahogy ezt súgja a szívem, de nem tudom, mennyire illik ide, és ha nem, fáraszt-e másokat).