Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ehhez hasonló érzéseim-élményeim nekem is voltak, gyakran
2010. június 28. hétfő, 17:06 | KatiPotter

Ehhez hasonló érzéseim-élményeim nekem is voltak, gyakran utaztam pesti tömegközlekeéseel, tudom, mi a helyzet. Egy ideig szinte fóbiám volt a fertőzések miatt, főleg, hogy eléggé érzékeny bőröm van. Én úgy rendeztem le magamban, hogy tudtam, hogy nem utálat van bennem a másik ember iránt, inkább szomorúságot érzek, hogy olyan helyzetben van, és megint eszembe jut újra és újra, mekkora undorító ez a globalista-pénzközpontú rendszer, és hogy van hova fejlődni a világnak stbstb.. De attól nem mentem közel hozzájuk soha, mert azzal neki nem lesz jobb, ha én elkapok egy fertőzést. Amikor tudtam, adtam kaját annak, akiről láttam, hogy rászorul (pénzt nem, mert vannak csalók is). De akkor is úgy adtam, hogy nem értem hozzá, ezzel így oldottam meg, hogy adtam szeretet, de magam se áldoztam fel. Sajnos nem tudtam sokszor segíteni, mert anyagilag elég rosszul állok, de ha volt nálam olyan kaja, amit oda tudtam adni, akkor többször csináltam ilyet, az én lelkemnek is jó volt, meg aki kapta, annak is.
A másik: cigányok. Tőlük alapból félek, és nem az én rosszaságom szerintem (nem tartom magam rasszistának), hanem nagyon sokuk rászolgál a viselkedésével. Tudom, ha megismerek egyet, és látom, az mégse rabló vagy ilyesmi, akkor úgyis megszeretem (1 ilyet ismerek csak...), addig se gyűlölök, csak félek, óvatos vagyok.
Szóval szerintem az ilyen óvatosság-érzések miatt nem kell lelkifurdalást érezni, hiszen nem az embert utáljuk, csak védekezünk, szeretteink érdekében is. Ez a meglátásom a témában, sokat foglalkoztam ezzel a kérdéssel, főleg, mikor első évemet töltöttem Budapesten, és erre jutottam.
Ez pedig talán azért történt veled szerintem, hogy kialakíthasd a saját álláspontod a témában. Mert ha ennyire felkavart, talán ezzel kapcsolatban még maradt benned valami, amit át kell rágni. Bár most lehet evidens dolgot írtam ide, elnézést, csak új vagyok, szóljatok rám, ha feleslegeseket írok.