Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kedves jaguár.
2010. június 27. vasárnap, 14:53 | izidor (útkereső)   Előzmény

Igen...Paksi Zoltán nagyon ott van és mindig is szívesen hallgatom, valahol nem beszélt másról , mint én, ha a mélységét tekintjük.
Arról viszont nem beszélt, csak belekezdett, hogy miért pontosan a májat bántja a sas-keselyű.
Azt megemlítette, amit sokan nem tudnak a májról, hogy a leggyorsabban regenerálódó szervünk, amiben nincs érző ideg, tehát nem is fáj, ha mardossák. Ez nagyon érdekes...

Ahhoz, hogy jobban megértsük, miért is a máját támadta a sas, tudnunk kell egy-két dolgot előtte.

Az Embernek vannak alacsonyabb testei, ezen azt értem, ami az anyaghoz van közelebb, amit nem hatott át még a szellem...ezek a fizikális, éter, asztrál(aminek káma is a neve)testek.
Az Embernek az a feladata, hogy ezen testeit átszellemesítse, ahogy Prometheusz is szimbolizálja, ahogy szabad akar lenni a Kaukázustól, ahová Zeusz láncolta. Ez a világi gondolkodás azt mondja, hogy előbb a világ hasson ránk és utána gondolkodunk.
Az alacsonyabb testeinket még nem hatja át a szellem, az az ÉN szellem, amit elérhet az emberiség és a maga kezébe veheti az irányítását.
Prometheuszhoz eljön Heraklész( aki nem mást szimbolizál, mint aki beavatott, aki nem más, mint mi, önmagunk, a megváltott embert, aki mer lépni, változtatni)...tehát eljön hozzánk a magasabb ÉNünk...nem az alacsonyabb énünk, hanem a magasabb(ha viszonyítani akarunk).
Ez a magasabb ÉNünk az, ami ráhatással van az alacsonyabb testeinkre.
Mit is tesz ezzel?

Átszellemesíti.

Az alacsonyabb testeink tehát.

1.fizikális...orrtő feletti rész, ahonnan a fizikális test kialakult

2.éter...máj

3. asztrál(káma=vágy)...gyomor...sas(vágy)kikezdi a májat, állandóan arra sarkalja, hogy az állati ösztönei szerint éljen, cselekedjen(szexualitás)

4. Alacsonyabb én(ami ragaszkodik és félelmeiben él)
------------------------------------------------------------------------------ itt van a választó vonal, amikor elkezd működni bennünk Heraklész(magasabb ÉNünk, beavatott)

PÜNKÖSD ezzel azonos...itt az a szellem lép be a korona csakrán, ami bölcsességgel lát el, rálátással leszünk önmagunkra , a vágyainkra, kívánságainkra...itt döntünk szabad akaratunkból, hogy lehet másként is, ne az állati ösztöneink uraljanak.

Tehát az átszellemesedett testeink a következők lesznek.

(3+)...plusszal jelölöm az átszellemesített testet.

tehát...

3+. manasz (átszellemsített asztrál test)

2+. budhi (átszellemsített éter test)

1+. atman(átszellemesített fizikális test, ami az Isten embert is jelöli)

Tehát, amikor az alsóbb testeink kezdenek átalakulni, amire élő példa volt Jézus, ahogy a krisztusi szellem beleköltözésekor ez a folyamat megkezdődött, csak ő 3 év alatt (tehát minden egyes alacsonyabb testét egy év alatt)alakította át alsóbb testeit, amit az emberiségnek persze nem ennyi idő alatt kell majd, csak élő példával szolgált, hogy lehetséges.
A MEGVÁLTÁS itt nyeri igazi értelmét, megváltami abból az alacsonyabb kényszerítő (asztrál-manasz=vágy)testünkból, ami mardos(sas)...az étertestünket(máj...életerő, az életerőnket, ami mindig elvesz belőle nagyon sokat, ha nem előbb gondolkodunk, hanem előbb cselekszünk automatikusan...lásd, magömlés=energia vesztés).
Tehát a máj azon életerőnket( alacsonyabb étertestünk) jelképezi, amit a vágyaink irányítanak, MARDOSNAK, mint egy sas, mert a VÁGYAINK az étertestünkben vannak(amiben Lucifer munkálkodik, csábítás, kényszer).

Hirtelen ennyit tudtam összeszedni, de, ha van kérdésetek szívesen válaszolok.
Nem kívánok vitába szállni senkivel, mindenki döntse el magában, hogy ez a dolog megérintette e a szívét, avagy sem, ha esetleg nem, akkor tanuljuk meg elfogadni a másik véleményét, tapasztalásait...

sok szeretettel,
izi